Брати Суркіси – співвласники проектів УМХ «Радіо Динамо» і газета «Команда»

17 Червня 2009
21281
17 Червня 2009
19:22

Брати Суркіси – співвласники проектів УМХ «Радіо Динамо» і газета «Команда»

21281
Брати Суркіси – співвласники проектів УМХ «Радіо Динамо» і газета «Команда»

Спільними проектами «Українського медіахолдингу» і братів Суркісів є київська радіостанція на хвилі 106,0 ФМ і щоденна газета «Команда». Про це «Детектор медіа» повідомили в УМХ.

 

«В обох проектах УМХ - керуючий партнер, що володіє 50% акцій кожного з них. Свої пакети акцій УМХ в цих проектах придбав у пана Бродського і афілійованих з ним осіб у 2001 році. З тих пір обидві сторони (УМХ і ФК "Динамо") задоволені співпрацею. Запуск "Радіо Динамо" є підтвердженням цього», - розповіла маркетинг-директор УМХ Олена Мартинова.

 

За її словами, частотою 106,0 МГц у Києві, на якій незабаром мовитиме «Радіо Динамо», а поки що мовить «Душевне радіо», володіє ТОВ «ТРК "Київські відомості" - телерадіоефір». 50% акцій цієї компанії належать ЗАТ «Український медіа-холдинг», інша половина поділена серед фізичних осіб, наближених до братів Суркісів і ФК «Динамо» (Київ). Згідно з державним реєстром телерадіоорганізацій, станом на 1 січня 2009 року це були Леонід Ашкеназі, Григорій Суркіс і Поліна Ковалик. Нагадаємо, що Григорію Суркісу і Поліні Ковалик офіційно належать також 50% телекомпанії ТЕТ, а решта 50% - Ігорю Коломойському, який сам про це заявляв журналістам.

 

17 червня про те, що співвласником УМХ є президент футбольного клубу «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс, повідомила газета «Коммерсантъ», посилаючись на слова самого пана Суркіса. «Ця частота (106,0 МГц у Києві. - ТК), по суті, належала "Динамо", оскільки ми є одним з акціонерів УМХ», - уточнив він.

 

Олена Мартинова спростувала інформацію про те, що брати Суркіси виступають акціонерами холдингу. «Футбольний клуб "Динамо" і/чи брати Суркіси ніколи не були акціонерами ЗАТ "Український медіахолдинг". Теоретично, після виходу УМХ на Франкфуртську фондову біржу в травні минулого року вони могли придбати якісь акції з тих 15%, що були виставлені на продаж, але УМХ про це нічого не відомо», - наголосила вона.

 

Нагадаємо, що рік тому, після розміщення акцій УМХ на Франкфуртській біржі, керуючий директор групи ринків капіталу інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Омельчук казав, що понад 30 інвесторів (як юридичних, так і фізичних осіб) придбали акції холдингу. Серед них були компанія East Capital, російський медіаменеджер Леонід Макарон (увійшов до ради директорів УМХ), а в частину акцій інвестували Борис Ложкін і Concorde Capital. Більше жодних імен або назв журналістам не озвучували.

 

Відзначимо, що брати Суркіси - не єдині співвласники проектів холдингу. Партнером УМХ по «Радіо Алла» виступають структури, близькі до Петра Порошенка. А частина проектів УМХ наполовину належить співвласнику групи «Приват» Геннадію Боголюбову. Це газета «Комсомольская правда в Украине», радіостанції «Авторадіо» і «Європа Плюс Україна», типографія «Укрполіграфмедіа». Як розповідав у травні 2008 року журналістам президент УМХ Борис Ложкін, частка пана Боголюбова в цих проектах становить 50%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21281
Читайте також
07.05.2009 18:18
Константин Пукемов, Алексей Топалов, «Газета.ru»
18 325
15.04.2009 12:41
Ольга Гончарова, «Коммерсантъ»
40 733
14.04.2009 12:19
Александр Амзин, Lenta.ru
46 861
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Командир
5398 дн. тому
Ой, а разве это большой секрет? :) Вот только что из этой схемы вышло? УМХ похоронил когда-то популярнейшую газету "Команда". Спева долго и упорно УМХ боролся за финансовые возжи газеты, а потом, когда получил желаемое, благополучно их (возжи) отпустил. Кони и погнали... Денег не вкладывают, рекламу дают туда по остаточному принципу, топ-менеджмент занимается чем угодно, только не газетой. В киоски Союзпечати в Киеве издание поступает по три экземпляра (!), которые киоскеры тут же откладывают постоянным клиентам. Никакой системной работы, никакой свежей мысли, никакой перспективы. Сплошное БОЛОТО. И как при этом наплевательском отношении к авторитетному изданию оно умудряется выходить каждый месяц в "ноль" -- ума не приложу...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду