Ігор Курус: «Я залишаюся членом Нацради…»

8 Квітня 2009
48798
8 Квітня 2009
18:44

Ігор Курус: «Я залишаюся членом Нацради…»

48798
Ігор Курус: «Я залишаюся членом Нацради…»

Як уже повідомляла «Детектор медіа», 8 квітня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко заявив, що подав заяву про відставку. Услід за ним до аналогічного кроку вдався і перший заступник голови Ігор Курус. Пан Шевченко поки що відмовляється коментувати причини свого  рішення.  Натомість  Ігор Курус погодився прокоментувати ТК ситуацію, що склалася. 

 

-  Пане Ігоре, чим викликане ваше рішення подати заяву про відставку?

-  Я підтримую голову Національної ради Віталія Шевченка і вважаю, що як голова йде відставку, то і заступник має подати у відставку. Далі у керівництво мають прийти нові люди.

 

-  Хотілося б уточнити, чи ідеться про знак солідарності чи про принципову ситуацію, яка розколола сьогодні Національну раду?

-  Ніякі ситуації не розколюють Національну раду. Є дуже проста історія: голова Нацради подав у відставку і я його підтримаю. Посада у будь-якому державному органі не є медом, це дуже важка робота, яка потребує дуже багато зусиль, нервів і таке інше.  Оскільки Віталій Федорович подав у відставку, а я вважаю, що це найкращий глава Нацради за всю її історію, то я солідарно з ним також вирішив подати у відставку.

 

-  Тобто ви не пов'язуєте відставку ані з упровадженням цифрового телебачення, ані з тим конфліктом довкола «Радіо Алла», який ми спостерігали сьогодні на засіданні?

-  Сьогодні під час обговорення ви спостерігали не конфлікт - це робоча ситуація. У Нацраді під час обговорень трапляються емоційні моменти. Але що мене підштовхнуло до такого рішення, так це те, що один із членів Нацради висловив мені недовіру, заявивши, що я не маю права підписувати листів в інші органи державної влади (йдеться про запит до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. - «ТК»). У зв'язку з чим я під час засідання оголосив про те, що напишу заяву про звільнення з посади.  Я її написав.

 

-  Якою буде подальша процедура?

-  Нацрада має розглянути ці заяви на наступному засіданні. Я особисто наполягаю на тому, щоб моя заява була розглянута і проголосована. А далі буде запропоновано кандидатури: якщо звільнять тільки першого заступника - то на посаду першого заступника, якщо мене і пана голову - то на обидві посади.

 

-  Але при цьому ви і Віталій Федорович  залишатиметеся членами Нацради?

-  Звичайно.  Я не можу написати заяви про звільнення з Нацради - там інша процедура.

 

-  Ви є членом президентської четвірки. Ви погоджували свій крок з Президентом?

-  Мене Президент призначав на позицію члена Національної ради - я членом Національної ради і залишаюся.

 

-  Хто може очолити Нацраду після відставки Віталія Федоровича і обійняти посаду першого заступника?

-  Ситуація покаже. Я маю кандидатуру, яку я буду пропонувати, якщо Віталій Федорович не відкличе свою заяву.

 

-  Заяву пана Шевченка коментують як емоційну...

-  Моя заява не емоційна. Я прийняв своє рішення свідомо, без  емоцій...  І я наполягатиму на тому, щоб її було розглянуто.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
48798
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
qwerty
5498 дн. тому
Для satyr. Дело не в том. что какой-то конкретный человек (я или вы) о чем то мечтает или нет. Дело в общей направленности жизни и ее развития. Всё что идет не в ее русле - отметается. И затеянное дело по отключению жителей страны ЦУкраины от информационного пространства дружественной страны - России (нравится ли это вам или нет) заранее обречено на неуспех. А вы со своими взглядами на мой взгля словно вылезли из западноукраинского схрона 40-х годов прошлого века. Если вам лично так комфортнее - ради Бога. Но остальная то часть страны уже давно в 21 веке. И если ваша Нацрада это не понимала - то тем хуже для нее. сколько бы подобные вам не кричали на форумах - тенденции жизни не остановить. А тенденция одна - Россия и Украины всегда будут вместе, всегда будут дружить, у них никогда не будет особых проблем. И таким как вы с этим просто нужно смирится. Как с Солнцем, восходящим с Востока. Если в своём схроне, конечно, вы не забыли что оно есть :)))))
satyr
5498 дн. тому
qwerty - навіть не мрій, москалю
qwerty
5498 дн. тому
Я надеюсь, что сама жизнь наказала всех этих курусов и шевченков за отключение российских каналов, за псевдоадаптацию и т.п. Почувствовав это и не желая отвечать за свои заказные выходки они сочли за благо уйти сами перед выборами. Пока не поздно. Иначе бы их смели. надеюсь, что теерь не будут чинится барьеры для обмена телеинформацией с дружественной нам Россией. И такие каналы как РТР, ТВЦ и другие будут нормально распространятся НА Украине. А итог деятельности всяких курусов был очевиден с самого начала :)))))
Макар
5498 дн. тому
Нацрада - совковий, комуністичний орган. Там пахне часами Брежнєва та комсомольськими і КГБешними фізіономіями. В установі, в якій вимагають українізації масмедіа, коли починаєш говорити рідною мовою, дивляться дуже підозріло і відповідають ламаним суржиком. Взагалі то час дідам уже почати розважатись на накошене бабло
Виктор
5499 дн. тому
Лучше самим, чем это сделают другие. Согласен работа нацРады под руководством Шевченка была для Куруса - чудесной: полная безответственность, беспринципность и непоследовательность. " Бог" ... меня назначил , "бог" и отзовет ( только "богу" давно все безразлично). Подельники ....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду