detector.media
17.06.2009 16:52
Нацрада проведе службове розслідування адекватності перевірки «Радіо Алла»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення знову перенесла розгляд питання перевірки «Радіо Алла». Офіційна мотивація - у зв'язку з неготовністю питання. Як підтвердив виконувач обов'язків голови Нацради Андрій Мирошніченко, наразі триває службове розслідування адекватності здійсненої перевірки.

 

На брифінгу пан Мирошніченко пояснив, що нині є два варіанти проекту рішення щодо перевірки по «Радіо Алла». Один - взяти результати перевірки до відома. Ситуацію навколо другого розтлумачив член Нацради Ігор Курус: «Я був ініціатором переносу цього питання. У мене виникла підозра, чи відповідала діяльність перевіряльників рішенням Нацради».

 

Як відомо, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 8 квітня дозволила «Радіо One» змінити позивний на «Радіо Алла» та внести зміни в програмну концепцію: станція зменшила обсяг власного мовлення з 12 годин на добу до 6 годин, а частку української мови - зі 100% до «не менше 75%». Конфлікт під час голосування з цього питання став приводом до того, що у відставку подали Віталій Шевченко, голова Нацради, та його перший заступник Ігор Курус. 21 квітня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення за наполяганням члена Нацради Ігоря Куруса призначила позапланову перевірку телерадіокомпаній, об'єднаних мовленням під логотипом «Радіо Алла».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY