detector.media
15.06.2009 10:46
Депутати пропонують скасувати податок на тимчасове ввезення телеконтенту

Народні депутати запропонували скасувати податок на тимчасове ввезення контенту, який призначений для телетрансляції на території України, повідомляє proIT. Про це йдеться в проекті Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з приєднанням України до Конвенції про тимчасове ввезення», внесеному народними депутатами Миколою Катеринчуком, Оленою Кондратюк, Ганною Герман та Іриною Геращенко.

 

Відповідний законопроект був зареєстрований у Верховній Раді 11 червня за № 4646. Він передбачає внесення змін до статті 206 Митного кодексу в частині товарів, на які надається дозвіл на тимчасове ввезення і вивезення з умовним повним звільненням від оподаткування. Зокрема, до переліку цих товарів запропоновано додати «носії звуку та/або зображення із записами телевізійних програм, передач та/або фонограм та/або відеограм та/або аудіовізуальних творів, що ввозяться з метою розповсюдження за допомогою  технічних засобів мовлення».

 

Як ідеться в пояснювальній записці, метою законопроекту є необхідність приведення Митного кодексу України у відповідність до положень Конвенції про тимчасове ввезення від 26 червня 1990 року, яка набула чинності для України 22 вересня 2004 року. На думку розробників законопроекту, пропоновані доповнення сприятимуть насамперед розвитку українських телерадіокомпаній, підвищить їх конкурентоздатність у порівнянні з іноземними (російськими) телерадіокомпаніями, які ретранслюються на територію України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY