ІТК просить Верховну Раду скасувати податок на тимчасове ввезення телеконтенту

31 Березня 2010
15761
31 Березня 2010
16:30

ІТК просить Верховну Раду скасувати податок на тимчасове ввезення телеконтенту

15761
ІТК просить Верховну Раду скасувати податок на тимчасове ввезення телеконтенту

ІТК просить народних депутатів прийняти законопроект № 4646 «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з приєднанням України до Конвенції про тимчасове ввезення», який скасовує податок на тимчасове ввезення телеконтенту. Про це повідомляє ІТК.

 

Як повідомляла ТК, Відповідний законопроект був зареєстрований народними депутатами Миколою Катеринчуком, Оленою Кондратюк, Ганною Герман та Іриною Геращенко 11 червня за № 4646. Він передбачає внесення змін до статті 206 Митного кодексу в частині товарів, на які надається дозвіл на тимчасове ввезення і вивезення з умовним повним звільненням від оподаткування. Зокрема, до переліку цих товарів запропонувано додати «носії звуку та/або зображення із записами телевізійних програм, передач та/або фонограм та/або відеограм та/або аудіовізуальних творів, що ввозяться з метою розповсюдження за допомогою  технічних засобів мовлення».

 

Під зверненням до парламентарів підписалися, зокрема, представники ІТК, Асоціації продюсерів України, Асоціації правників України, керівники телеканалів «Інтер», «1+1», Нового каналу, ICTV, СТБ, М1-М2, ТЕТ, ТРК «Україна», НТН, ТОНІС, К1, продакшнів і дистрибуторів Star Media, Film.ua, Film.ua Distribution, Одеської кіностудії, «Української медійної групи», «Аврора дистрибушн», «Кіноманія», «Синергія», B&H, «Геміні», «Кіноіндустрія України».

 

Нагадаємо, влітку 2009 року Державна митна служба ініціювала перевірки телекомпаній, оскільки не отримала від них документів, що підтвердили б право трансляції художніх фільмів Matrix («Матриця»), Police Academy («Поліцейська академія»), Men In Black («Люди в чорному»), телепрограм «Опра Шоу», Fort Boyard, телесеріалів Lost («Загублені»), House M.D. («Доктор Хаус») та інших. Однак після протестів ІТК з посиланням на постанову Кабінету Міністрів про обмеження перевірок до 31 грудня 2010 року, Держмитслужба оголосила про тимчасовий мораторій перевірок. Після цього ІТК виступив із заявою, що контент, призначений для трансляції, повинен ввозитися з умовним повним звільненням від оподаткування відповідно до чинного законодавства та Конвенції про тимчасове ввезення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду