Рахункова палата виявила неефективне використання державних коштів на підтримку ЗМІ

3 Червня 2009
14463
3 Червня 2009
12:30

Рахункова палата виявила неефективне використання державних коштів на підтримку ЗМІ

14463
Рахункова палата виявила неефективне використання державних коштів на підтримку ЗМІ

Рахункова палата заявила про неефективне використання державних коштів на підтримку державних ЗМІ,  повідомляють «Українські новини».

 

Колегія Рахункової палати розглянула результати перевірки використання державних коштів, які виділяються на підтримку ЗМІ, і зробила висновок, що затверджений Кабінетом Міністрів механізм надання цих коштів через державні підприємства зв'язку (Міністерство транспорту та зв'язку) не забезпечив дієвої реалізації Закону України «Про державну підтримку ЗМІ і соціальний захист журналістів». Тобто кошти з Держбюджету фактично виділяють не вітчизняним періодичним друкованим виданням, а держпідприємствам «Укрпошта» та «Преса», які є розповсюджувачами видань.

 

Також фіксованим (пільговим) тарифом на розповсюдження видань, який повинен складати не більше 40% собівартості виготовлення одного екземпляра, скористалися менше 5% видань, для решти ж цей тариф виявився економічно невигідним через високу собівартість виготовлення одного екземпляра.

 

Крім того, окремі ЗМІ, отримуючи державну підтримку за іншими бюджетними програмами, користуються і пільговим тарифом на їх розповсюдження.

 

Нагадаємо, що Мінтрансзв'язку з 2009 року підняло тарифи на розповсюдження періодичної преси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14463
Читайте також
02.06.2009 14:00
Наталія Данькова
20 946
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду