Держкомтелерадіо розпочав прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка

Держкомтелерадіо розпочав прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка

4 Березня 2024
535
4 Березня 2024
17:40

Держкомтелерадіо розпочав прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка

535
Твори на конкурс приймають до 1 травня 2024-го.
Держкомтелерадіо розпочав прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка
Держкомтелерадіо розпочав прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка

Держкомтелерадіо до 1 травня прийматиме публіцистичні твори на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства культури та інформаційної політики України.

Премію розподіляють у чотирьох категоріях: за найкращу публікацію у друкованих медіа, за найкращий твір у телевізійній сфері, за найкращий твір у радіомовній сфері та за найкращу наукову роботу в інформаційній сфері.

До конкурсу можна подати нові оригінальні публіцистичні твори, що «сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства»

Матеріали мають бути оприлюднені в завершеному вигляді впродовж останніх трьох років, але не пізніше, як за пів року до їх висунення. Кандидатура може висуватися на здобуття премії лише з одним твором.

Учасники мають подати:

  • клопотання про присудження премії з короткою характеристикою публікації (твору) та його автора (авторів);
  • примірник твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення;
  • копію паспорта (у разі висунення на здобуття премії колективу — копії паспортів кожного члена колективу).

Творчі роботи з позначкою «на здобуття премії імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності» потрібно надіслати за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2, Держкомтелерадіо України.  Клопотання про присудження премії з короткою характеристикою твору та його автора (у форматі word), а також електронну версію твору необхідно подати на електронну адресу iv@comin.gov.ua.

Детальніше з положенням про премію можна ознайомитись тут. 

Премію в галузі інформаційної діяльності присуджують 27 серпня до дня народження Івана Франка в розмірі десяти тисяч гривень кожна за рахунок коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті.

Нагадаємо, у 2023 році переможцями премії стали:

  • Володимир Кузик — у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» за збірку публіцистичних творів «Дивниця»;
  • режисер Сергій Лисенко та сценарист Олександр Зінченко — в номінації  «За кращий твір у телевізійній сфері» за документальний фільм «Колапс: як українці зруйнували імперію зла»; 
  • Олена Гусейнова та Мирослав Лаюк — у номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» за цикл радіопередач спецпроєкту «Леся Українка: 30 радіоісторій», присвяченого 150-річчю з дня народження визначної поетеси;
  • Валерій Король і Григорій Любовець — у номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» за монографію «Контент негативу. 

У 2021 році лауреатами премії Франка були працівники Суспільного, члени наглядової ради НСТУ та медіаюрист. Зокрема, в номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» лауреатами стали автори книги «Суспільне мовлення в Україні: історія створення та виклики» («Друкарня Віол», Київ, 2019) Світлана Остапа, Вадим Міський та Ігор Розкладай.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
535
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду