НТКУ вирішила боротися з піратством на Першому національному

2 Червня 2009
25307
2 Червня 2009
16:39

НТКУ вирішила боротися з піратством на Першому національному

25307
НТКУ вирішила боротися з піратством на Першому національному

Президент Національної телекомпанії України Василь Ілащук підписав наказ про використання ліцензійних музичних творів для програм власного виробництва, повідомляє прес-служба Першого національного.

 

Наказ має на меті забезпечити вимоги законодавства щодо авторських та суміжних прав та привести роботу НТКУ у відповідність до європейських стандартів. Керівництво НТКУ таким чином хоче захистити телекомпанію від судових позовів.

 

«Ми підписали угоду з представництвом Focus music в Україні. Сьогодні це єдина компанія, яка має своє представництво на території України. Її послугами користуються такі відомі світові телевізійні компаній, як Бі-бі-сі, CNN, Discоvery Chanel, MTV, NBC», - зазначає віце-президент НТКУ Андрій Чернюк.

 

За його словами, НТКУ має право на 12 тисяч ліцензійних музичних творів і може їх використовувати у створенні телепрограм, заставок, художніх і документальних фільмів власного виробництва й інших телевізійних продуктів.

 

Наказом також урегульовано використання музики вітчизняних авторів. «З кожним вітчизняним виконавцем ми підписуємо договір про право використання їхніх пісень в ефірі Першого національного. Тобто ми виплачуємо їм грошову винагороду, або правовласники у письмовій формі пишуть нам дозвіл на передачу використання музики на безоплатній основі», - каже пан Чернюк. Він так зауважує, що використання неліцензійної музики в нашій країні є гострою проблемою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25307
Читайте також
11.06.2009 10:24
Ярослав Загорец, Lenta.ru
8 209
13.05.2009 10:39
Тетяна Селезньова, «Главред»
40 276
04.03.2009 08:46
Асоціація медіаюристів України
, для «Детектор медіа»
19 331
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
nyapk
5446 дн. тому
Це добрий початок. Іншим каналам також варто взяти до уваги ініціативу НТКУ. Ми ж так хочемо до Європи, а привести власні справи у відповідність із законодавством ніяк не можемо. Тому, мені здається. що це лише перший крок. Далі більше. Побачимо. {CENSORED}
OBI-Consulting.eu
5447 дн. тому
послухаємо, як кажуть....
Знавець
5447 дн. тому
нічог не змінилося і не зміниться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду