Axel Springer пропонує зобов’язати новинні агрегатори платити за контент

14 Квітня 2009
28485
14 Квітня 2009
09:30

Axel Springer пропонує зобов’язати новинні агрегатори платити за контент

28485
Axel Springer пропонує зобов’язати новинні агрегатори платити за контент

Один з найбільших у Європі газетних видавців - німецька корпорація Axel Springer (зокрема видає німецький Die Welt та польський  Dziennik) - наполягає на тому, щоб новинні інтернет-агрегатори на зразок Google платили за використання матеріалів, що охороняються законодавством про авторське право.

 

Виконавчий директор Axel Springer Матіас Допфнер заявив Financial Times, що, на його думку, настав час для прийняття нового законодавства у Європі. Закони мають захистити видавців від агрегаторів, які беруть чужі матеріали і фактично заробляють на них гроші, показуючи рекламу на сторінках із цими матеріалами. На його думку, ресурси типу Google повинні ділитися доходами із власниками контенту, а закріплення цієї пропозиції на законодавчому рівні може запобігти подальшому фінансовому занепаду преси в Європі.

 

Пан Допфнер зазначив, що має бути піднята відповідна дискусія серед видавців, їх організацій та політиків.

 

Водночас, пише Financial Times, представники інтернет-компаній вважають, що використання чужого матеріалу є промоцією такого матеріалу та сайту-першоджерела.

 

Нагадаємо, що з аналогічною заявою щодо наміру заборонити використання свого контенту новинними агрегаторами нещодавно виступило інформаційне агентство The Associated Press.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду