«Обозреватель» продовжує практику републікації чужих текстів без посилання

23 Квітня 2009
6696
23 Квітня 2009
16:05

«Обозреватель» продовжує практику републікації чужих текстів без посилання

6696
«Обозреватель» продовжує практику републікації чужих текстів без посилання

23 квітня інтернет-видання «Обозреватель» републікувало без посилання на першоджерело статтю «Полювання на "Інтер"», опубліковану в останньому числі газети «Дзеркало тижня» (21-28 квітня 2009 року). Матеріал без жодних гіперпосилань був доступний на сайті протягом дня. Авторами тексту були зазначені Отар Довженко («Детектор медіа») та Костянтин Усов (із незрозумілою приміткою «advisors.ru»).

 

На прохання прокоментувати причини републікації без посилання шеф-редактор холдингу «Обоз.uа» Альберт Фельдман відповів: «Мы ссылаемся на другие источники, из которых его получили. Почему вы контролируете то, что мы  печатаем? Мы печатаем то, что хотим!» і попросив ТК більше не турбувати його дзвінками. Відразу після розмови кореспондента ТК з паном Фельдманом текст зник із головної сторінки сайту, а в преамбулі до нього з'явилось гіперпосилання на «Дзеркало тижня» (у початковій версії йшлося лише про «матеріал у продовження розслідування Соні Кошкіної»).

 

Це вже третій випадок публікації «Обозревателем» чужих матеріалів без посилання за останні 2 місяці. Нагадаємо, 15 лютого 2009 року на сайті «Обозреватель» вийшов матеріал Дари Вершко «Ловушки бедности». Цей текст із такою самою назвою був опублікований раніше, а саме 12 лютого 2009 року, в № 8 (54) журналу «Русский репортер» за авторством спеціального кореспондента видання Юлії Вишневецької. Тоді керівництво видання заявило, що припиняє співпрацю з автором, яка не працювала в штаті видання. На початку березня 2009 року за підписом «Віктор Штурм» на «Обозревателе» було опубліковано текст, що дослівно повторював статтю «Української правди» авторства Сергія Лещенка. Тоді пан Фельдман заявив, що справжнім автором тексту є «анонімна особа», яка надала його редакції «Обозревателя». Згодом, після надання цій історії розголосу та особистого звернення автора до адміністрації видання, текст було вилучено з сайту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6696
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Паша
5489 дн. тому
Моня! Ты ответишь наконец или ты не ответишь этому фашисту сусликову?
Сусликов
5490 дн. тому
Обосреватель ("обозреватель") когда-то был создан профессиональной командой. Составляющей профессионализма был не только талант, но честь и совесть журналиста. Где сейчас эти люди? Сейчас Обосреватель все больше и больше становится похожим на облико морале своего утонченного хозяина. Однофамилец Нобелевского лауреата и тезка поэта Лермонтова подобрал в штат местечковый отстой. Чего же вы хотите от кошерного Обосревателя? Однофамильцу и тезке хоть в морду плюнь, вытрется и продолжать будет пускать смрадные медиа-выхлопы на своем сайте.
datura
5490 дн. тому
стаття нікуди не зникла, як була, так і є на сайті ... в цитаті дня у правому верхньому куті ... :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду