Вадим Карасьов звинувачує автора «Независимой газеты» у плагіаті

12 Серпня 2009
8274
12 Серпня 2009
10:26

Вадим Карасьов звинувачує автора «Независимой газеты» у плагіаті

8274
Вадим Карасьов звинувачує автора «Независимой газеты» у плагіаті

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов звинувачує одного з авторів «Независимой газеты» у плагіаті. Про це він повідомив у відкритому листі до головного редактора видання, копія якого надійшла до редакції ТК.

 

5 серпня 2009 року «Независимая газета» опублікувала  матеріал Андрія Дорошенка «Киев обеспокоен итогами молдавских выборов», в якому, на думку Вадима Карасьова, використано фрагмент його інтерв'ю для іншого видання. «Інтерв'ю я давав тижнем раніше журналістці видання "Новый регион – 2" Анні Сєргєєвой», – сказав він. Цей матеріал під назвою «Советник Секретариата Ющенко: на выборах в Молдове решается судьба Приднестровья» було розміщено на сайті 30 липня 2009, за п'ять днів до його публікації у «Независимой газете».

 

Вадим Карасьов зауважує: жодних посилань на першоджерело в тексті Андрія Дорошенка немає.

 

«Не схильний драматизувати подібні ситуації, оскільки розумію, що існують різні технічні та організаційні накладки. Але чому і решта тексту в "Независимой газете" є відвертим плагіатом? Звертаю вашу увагу, що це не єдиний випадок. Я регулярно ознайомлюсь із подібними публікаціями за підписом вказаного автора, - зазначає він у листі  до головного редактора видання, - Якщо це експерт, а статті він підписує саме як "експерт Центру правових ініціатив", то мені його прізвище мало про що говорить. Мені та моїм колегам ця людина відома лише тим, що  використовує чужі тексти та висловлювання під власним прізвищем»,- зауважив пан Карасьов.

 

За словами директора Інституту глобальних стратегій,  Андрій Дорошенко ніколи не брав у нього інтерв'ю. Також у листі до «Независимой газеты» пан Карасьов висловив сподівання, що  видання знайде можливість передати гонорар за вказану публікацію журналісту інформаційного агентства «Новый регион - Киев» Анні Сєргєєвой.

 

У коментарях ТК перший заступник головного редактора «Независимой газеты» Аркадій Ханцевіч підкреслив, що листа Вадима Карасьова редакція ще не отримала: «Якщо надійде, ми будемо розбиратися».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8274
Читайте також
16.07.2009 10:34
Ольга Гончарова, «КоммерсантЪ»
35 346
24.06.2009 08:36
Вадим Дивнич
, для «Детектор медіа»
45 023
11.06.2009 10:24
Ярослав Загорец, Lenta.ru
8 209
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду