Ющенко розпорядився вимкнути телекамери, коли «розпочалася чесна розмова»

7 Жовтня 2009
17286
7 Жовтня 2009
18:51

Ющенко розпорядився вимкнути телекамери, коли «розпочалася чесна розмова»

17286
Ющенко розпорядився вимкнути телекамери, коли «розпочалася чесна розмова»

Під час наради з питань захисту свободи слова та розвитку теле- і радіопростору, яка відбулася 7 жовтня 2009 року, президент Ющенко клацанням пальців наказав припинити пряму трансляцію для журналістів, яка велася на прес-центр у Секретаріаті. Сталося це після того, як зав'язалася гостра дискусія між Віктором Ющенком та генеральним директором КДРТРК Віктором Пасаком з питання доцільності створення Каналу територіальних громад.

 

Віктор Ющенко вбачає у терміновості створення КТГ слід політичної сили, яка хоче на два-три місяці використати частотний ресурс ОДТРК, щоб «розповідати в регіонах - що добре, а що погано».

 

Віктор Пасак намагався відкинути ці припущення, оскільки вбачає в реалізації цього проекту тільки ідею покращання контенту ОДТРК.

 

Коли ж зав'язалася словесна перепалка, президент наказав припинити пряму трансляцію, мотивуючи це тим, що «розпочалася чесна розмова».

 

На нараді були присутні керівники обласних ОДТРК, представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Держтелерадіо, Національної комісії з питань захисту свободи слова та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17286
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5324 дн. тому
повірте, дуже соромно за наших журналістів. просто перестаньте себе називати журналістами, якщо не можете вчинити справді по-журналістськи...
micka
5324 дн. тому
по-перше, я чоловік. а по-друге, дуже жаль, що ви не можете собі такого навіть уявити - бойкот Президенту. Зате Президент може собі не лише уявити але і просто видати протизаконний "наказ". У Секретаріаті Президента теж не уявляють собі бойкоту. А в Канаді це діє дуже ефективно - і ніби вони там не іншопланетяни в тій Канаді, однак вони не уявляють, а просто роблять. Спробуйте, а разом! а писати завжди є про що...
Всем покажу
5325 дн. тому
2 micka // 08.10.2009 02:58:32 От тебе там нажаль не було, а то ти б всім показала, правда? :) А ще розвинь тезу про журналістський бойкот Президенту країни ... Про що писатимеш, під час бойкоту? Про чергові походеньки Ями? :)))
Бывалый
5325 дн. тому
''Під час наради з питань захисту свободи слова ... президент наказав припинити пряму трансляцію''. Трудно менять ничего не меняя , но мы будем! (М.Жванецкий).
micka
5325 дн. тому
... і, на жаль, у вас так завжди. те, що вас напряму не стосується (останній приклад це спроба декого захистити себе від недобросовісної реклами, яку ви перетворюєте у загрозу собі, відімо очєнь красівим і очєнь умним) - ви піднімаєте там хай, а коли справа стосується безпосередньо вас - журналістів - то ви ховаєте голову в пісок, натомість виставляючи свої розкішні сідалища - мовляв "ну наказуйте вже нас!". Це аж ніяк НЕ ЖУРНАЛІСТИКА. І дуже шкода, бо інакшої в нас практично немає: її не видно і не чутно достатніми для 47-мільйонного суспільства накладами і національними ефірами.
micka
5325 дн. тому
... тому що писати такі замітки на кшталт цієї - з сухою констатацією факту свого приниження і все.... це вершина журналістського бдсм-у!
micka
5325 дн. тому
за подібні факти НОРМАЛЬНІ журналісти оголошують цеховий бойкот такому чиновнику - на тиждень чи на місяць тримаючи повну мовчанку про нього в своїх ефірах. нехай розмовляє мовою бігбордів і відеороликів - нехай його подзьобає опозиція за перевитрати на вимушену рекламу для підтримки своєї присутності у медіа у часи бойкоту. слабо? боюся, навіть немає в кого це запитати.......
micka
5325 дн. тому
не розумію такого поняття "президент наказав")) і ще більше не розумію, чому його наказ виконали??? юридично не розумію. ну хіба би було примушення силою. але тоді в нормальній країні УСІ журналісти (і електронні, і друковані) мали б демонстративно покинути приміщення. виходить наступне: по-перше, президент такий же юридично "грамотний", як і журналісти, і навпаки - до сорому обидвох. я розумію, не всі журналісти розуміють, як юридично розрулювати свої робочі конфлікти, але ж за кожним журналістом стоїть його канал, видання і т.д. зі своїми юридичними службами - невже там сидять одні лишень родичі родичів, які жодного закону в очі не бачили, і не збираються захищати своїх працівників? тоді женіть їх під три чорти цілими відділами!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду