Суд поновив Юрія Свірка на посаді в. о. головного редактора «Экономических известий»

26 Травня 2009
19679
26 Травня 2009
13:21

Суд поновив Юрія Свірка на посаді в. о. головного редактора «Экономических известий»

19679
Суд поновив Юрія Свірка на посаді в. о. головного редактора «Экономических известий»

Юрій Свірко виграв суд проти видавців газети «Экономические известия». Про це «Детектор медіа» повідомив особисто пан Свірко.

 

За його словами, 26 травня заступник голови Шевченківського районного суду міста Києва Наталя Бужак ухвалила рішення поновити Юрія Свірка на посаді в. о. головного редактора газети «Экономические известия». Також вона постановила стягнути з видавців 216 тисяч гривень зарплати за 13 місяців, протягом яких пан Свірко домагався поновлення на роботі. Вимогу позову про відшкодування моральної шкоди (позивач вимагав одного мільйона гривень) задоволено частково - у сумі двох тисяч гривень.

 

Співвідповідачами у справі були ЗАТ «Видавництво "Економічні відомості"», яке раніше видавало газету, і ТОВ «Медіа інвест груп», на яке видання було перереєстроване в січні 2009 року. За словами Юрія Свірка, рішення підлягає негайному виконанню. «Навіть якщо вони (відповідачі) його оскаржуватимуть, вони мають уже сьогодні поновити мене на посаді. Суддя пообіцяла вже завтра видати мені виконавчий лист, який я одразу понесу до виконавчої служби», - розповів пан Свірко.

 

«Мені не подобається "в. о. головного редактора", але сьогодні адвокат, який представляв газету, сказав, що для розв'язання спору в. о. чи головний редактор не суттєво. Я, звісно, буду домагатися, щоб мене визнали повноважним головним редактором. Я хочу керувати газетою і буду це робити», - зауважив він.

 

Генеральний директор ЗАТ «Экономические известия» Людмила Почапська зазначила, що поки «зарано коментувати заяву Юрія Свірка, оскільки на сьогодні немає постанови суду, яка надається упродовж п'яти днів»: «У будь-якому випадку, якщо це, незрозуміле для мене, рішення судді Бужак має якусь силу, то є ще вища апеляційна інстанція. Відповідну заяву ми будемо готувати».

 

Нагадаємо, що Юрія Свірка було звільнено з посади в. о. головного редактора газети «Экономические известия» 7 квітня 2008 року. 23 квітня він подав позов до Шевченківського райсуду. Таким чином, процес тривав понад 13 місяців.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19679
Читайте також
05.05.2009 09:05
Тетяна Шмарьова, Вікторія Добринська, для «Детектор медіа»
33 840
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
palata№6
5450 дн. тому
Я горжусь тобою, Юрий! Я горжусь, что тезка мой сквозь космические бури, через горы эвересты, из глубин морей и океанов, преодолевая пески сахары и судебные канцелярии, возвратил себе честнейшее имя главреда экономических глупостей. С пламенным пионерским приветом из родного психдиспансера, Юрий Гагарин, а также Наполеон, Саша Македонский из Адесы и Ляксандр из Пинска.
Viore
5450 дн. тому
Юрий, думаю, все будет классно и здорово. Пусть там злые языки лепещут всякий бред, но я знаю точно, что будущая газета выйдет на передовые позиции, и незаконный так называемый горе-главред "Экономических известий" Пердынских вместе с девиантной компашкой в лице руководства МЕдиаинвест Груп с завистью будут кусать локти и обплевывать монитор. Правда, сомневаюсь, что им придется плевать в мониторы, часть этих одиозных персон вскоре окажутся на бирже труда. Знаю, что "трудяги" из ЭИ постоянно мониторят блоги Свирко и царапают всякие глупости.
Офигевший
5451 дн. тому
Ух ты!!! Какое неимоверное количество {CENSORED} сейчас хлынет из отверзтых уст Свирко ))) Надо будет отойти подальше, чтобы не измараться)) Только вот ТК не очень мудро поступила, дав это сообщение без подтверждения суда: Юрочке ведь {CENSORED}
Знайка
5451 дн. тому
Пиррова победа :))) В какой организации восстановили и кто должен денег ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду