Юрій Свірко подав до суду на Андрія Гоголєва

12 Січня 2009
14533
12 Січня 2009
13:53

Юрій Свірко подав до суду на Андрія Гоголєва

14533
Юрій Свірко подав до суду на Андрія Гоголєва
Головний редактор газети «Обзор»  Юрій Свірко направив до Печерського районного суду позовну заяву про спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди. Відповідачем по заяві виступає головний редактор газети «КоммерсантЪ» і генеральний директор ВД «КоммерсантЪ-Украина» Андрій Гоголєв. Як сказав «Детектор медіа» позивач, заяву було відправлено поштою 10 січня. Копію заяви у електронному вигляді «ТК» отримала сьогодні.
Позовні вимоги пана Свірка у заяві стосуються чотирьох висловлювань пана Гоголєва:
1. У інтерв’ю сайту «Дуся»: «Если бы не Свирко, исков было бы меньше. Он заманал уже своими исками». Пан Свірко вважає вживання свого прізвища та останню фразу неправдою та образою на свою адресу.
2. Там же: «Мы ни разу зарплату не задерживали. Зарплаты никому не снижаем, никого не увольняем. Зарплату всегда выплачиваем в срок». Позивач вважає цю заяву неправдивою, посилаючись на попередні позови співробітників ВД «КоммерсантЪ-Украина» до цієї компанії.
3. У матеріалі «Уволен и.о. главного редактора «Экономических известий» від 8 квітня 2008 року – зокрема пан Свірко стверджує, що був на той момент саме головним редактором, а не «в.о.». Також, за словами позивача, цей матеріал наніс йому безпосередньої шкоди: «Це ... завдало мені значних моральних та фізичних страждань, що виявилося у вимушеному лікуванні в санаторіях в квітні-травні та травні-червні 2008 року. Після цієї публікації я довго не міг знайти нову роботу, цей матеріал погіршив моє становище на ринку праці.»
4. У матеріалі «Журналисты легкого поведения. Сотрудники "Экономических известий" спекулируют своими бывшими связями с "Коммерсантом"». Викладену у публікації інформацію про те, що пан Свірко поширював недостовірні дані про закриття «Комерсанта», позивач вважає неправдивою та такою, що завдала шкоди його честі, гідності та діловій репутації, а також здоров’ю, що «виявилося у продовженні хвороби, погіршенні стану мого здоров’я, вимушеному лікуванні та оформленні нових лікарняних у поліклініці № 1 Печерського району Києва».
Позовними вимогами є спростування відповідної інформації в газеті та на сайті «КоммерсантЪ», а також відшкодування моральної шкоди, розмір якого пан Свірко оцінив у 1699 грн. При цьому у коментарі «ТК» пан Свірко окремо наголосив, що позовні вимоги не стосуються «ТК» або «Дусі».
Коментар від відповідача «Детектор медіа» отримати не вдалося – він у відпустці поза межами України.
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14533
Теги:
Читайте також
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
знайка
5521 дн. тому
решением суда 12.03.09 в удовлетворенни иска отказано
Ольга
5587 дн. тому
мне интересно, а куда делся один единственный коммент к этому интервью Гоги? иском сняли?!!!
Иван Иваныч
5587 дн. тому
Свирко больной человек. Мания судяжности и комплекс личностной неполноценности налицо. Гоголев, привлеки судмед экспертизу в процессе суда! Думаю, до конца суд не дойдет... или вынесут определение о принудительном лечении Свирко в киевской ДЕСЯТКЕ. Еще советую привлечь в качестве третьей стороны дирекцию Экономических известий, там при фамилии Свирко и осязании дерьма в туалете практически одинаковая реакция.
2 Федька
5588 дн. тому
значит, Мустава действительно писать не умеет. По крайней мере иски:)
Федька
5588 дн. тому
А почему Мустафа Найем в суд на Ъ не подает? в этом же самом интервью Дусе о нем очень так плохо говорили, мол, писать не умеет.
Юрию Свирко
5588 дн. тому
Все-таки не понятно 1. Почему Ъ должен опровергать то, что написала ТК ? 2. Почему я должен быть в Печерском суде ? (((
Юрий Свирко -- 2 Отару
5588 дн. тому
Дорогой Офия Отару! Надеюсь, что будете в Печерском суде в 9 утра в четверг, 15 января. Там вместе посмеемся на судьей Умновой, которая трижды отказывалась рассматривать мой ВТОРОЙ иск к Ъ, но апелляционный суд ее заставил. Думаю, что с упомянутым ТК ТРЕТЬИМ иском история будет развиваться быстрее. Если бы я хотел сделать ТК соответчиком, я бы сделал это сразу и в Шевченковском суде, так как редакция ТК размещена в Шевченковском районе. Но ТК и Дуся даже без решения суда в их адрес все равно опубликуют решение суда в адрес Гоголева.
otar
5588 дн. тому
Дякую за комплімент :) Не думаю, що пан Юрій став би нас обманювати, кажучи, що не має до нас претензій. У разі чого будемо розбиратися в суді, якщо знадобиться.
Отару
5588 дн. тому
Отар, Вы же умный человек и понимаете, что 1. Отправить иск почтой и назначить дело к рассмотрению - это в случае со Свирко - МЕСЯЦЫ. Если хоть малая часть этого бреда будет все-таки назначена к рассмотрению - это будет ФЕВРАЛЬ-МАРТ. 2. Опубликованное Телекритикой (интервью Ответчика) может быть опровергнуто ТОЛЬКО Телекретикой (на Телекритике). Вы ему бесплатно пиар делаете, а он Вас соответчиками в суде сделает. Извините за тон (ничего личного), но Вы еще вспомните мои слова...
Юрий Свирко -- к п. 4
5588 дн. тому
Интересующиеся историей "Журналистов легкого поведения" могут почитать мой блог на УП -- "Судьи легкого поведения": http://blogs.pravda.com.ua/authors/svirko/4969104bcf512/
Юрий Свирко - к п. 3
5588 дн. тому
8 квітня 2008 року відповідач Гоголєв як головний редактор газети «Комерсант-Україна» та її генеральний директор -- під псевдонімом Іван Тяжлов (такої особи в газеті не існує) – також дозволив собі оприлюднити недостовірну інформацію про мене у газетному матеріалі «Уволен и.о. главного редактора «Экономических известий» (додається – додаток 2). А. Сам заголовок містить недостовірну інформацію – я був головним редактором, а не в.о. головного редактора. Б. Те саме стосується першого речення цього матеріалу. В. У кінці першого абзаца йдеться про те, що я був звільнений «в соответствии с п. 4 ч. 1 ст. 43-1 КЗоТ Украины», проте моє звільнення не відповідало цій статті та взагалі закону. Відповідач мав написати, що наказ про звільнення містить таке формулювання, а не стверджувати, що це відповідає КЗпП. Г. Те саме стосується кінця цього ж речення, де в дужках та лапках дається інформація, яка не відповідає ст. 43-1 КЗпП та вводить в оману читачів газети. Д. Не відповідає дійсності фраза про те, що «ранее господин Свирко уже дважды был уволен с прежних мест работы». У мене було більше робочих місць, ніж два, тому мене звільняли більше, ніж двічі. Будь-кого звільняють, коли людина змінює місце роботи, тому ця фраза у контексті матеріалу мала метою зіпсувати мою репутацію. Е. Останнє речення матеріалу повністю не відповідає дійсності. Моє звільнення з агентства Рейтер 1997 року та з газети «Коммерсант» 2007 року не супроводжувалися моїми звинуваченнями на адресу роботодавців. Відповідач не має доказів, що 1997 та 2007 року я звинувачував Рейтер та відповідача. Окрім цього, слово «скандальними» мало метою зіпсувати мою репутацію.
Юрий Свирко
5588 дн. тому
Богдане, исцелися сам! В п. 1 иска говорится: На момент публікації цього тексту Печерський суд розглянув лише одну мою позовну заяву від жовтня 2006 року, згадану вище. Ще один мій позов почала розглядати суддя Умнова, проте вона надіслала першу повістку про попереднє судове засідання 15 січня 2009 року лише в день публікації цього тексту, тобто 29 грудня, тому відповідач не знав та не міг знати про мій новий позов. Інших моїх позовів до «Комерсанту-Україна» ані Печерський, ані інший суд першої інстанції не розглядав, тому я вважаю вживання мого прізвища з відповідним гіперпосиланням на мій текст та фразу відповідача «заманал уже своими исками» неправдою та образою на мою адресу.
Замечание
5588 дн. тому
Помните, как в "Собачьем сердце"? "Извините, но как же он служил в очистке? - спросил следователь. "Я его туда не назначал", - ответил профессор Преображенский. Так и здесь. Вроде бы Свирко всех уже заманал, но тем не менее он успешен и постоянно на плаву: был главредом "Обзора"... И судя по всему будет еще и еще главредом где-нибудь... Проныра-белорус.
Богдан
5588 дн. тому
Свирко реально больной и страдает комплексом неполноценности))) Деньги на лечение лучше потрать, Юра, полезней будет
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду