detector.media
22.05.2009 18:46
Андрій Мирошніченко: «На півроку президентської кампанії Нацрада фактично припиняє контроль за ТРО»

Функція контролю за  дотриманням виборчого законодавства у медіа несумісна із обмеженням повноважень регуляторного органу під час виборчої кампанії, вважає виконувач обов'язків голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України Андрій Мирошніченко.

 

«Якщо Верховна Рада вирішить доручити Національній раді з питань телебачення і радіомовлення контроль дотримання телерадіоорганізаціями виборчого законодавства,  тоді не потрібно обмежувати регуляторному органу повноваження на період виборів», - сказав він під час семінару «Висвітлення в ЗМІ виборчих кампаній: європейські стандарти». 

 

На думку першого заступника голови Нацради, позбавлення цього органу права на перевірки під час виборів збільшить кількість порушень не лише виборчого законодавства, але й інших законів. «Фактично на півроку президентської виборчої кампанії ми припиняємо контроль за діяльністю телерадіоорганізацій», - сказав він.

 

Сьогодні відповідальність та контроль за дотриманням виборчого законодавства телерадіорганізаціями розпорошена між ЦВК і Нацрадою, повідомив  перший заступник голови Нацради. Це, на його думку, на шкоду не тільки ТРО, а й виборам. Він також розповів про неврегульовані питання, які виникали на позачергових парламентських виборах 2007 року, та виборах київського голови 2008 року. Зокрема питання соціальної реклами, яка подається приміром від прем'єр-міністра,  відповідальність за розміщення рекламних роликів в ефірі, за порядок ведення агітації тощо.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY