Кабельники виграли суд проти Нацради щодо скасування «списків адаптованих каналів»

15 Травня 2009
25138
15 Травня 2009
17:41

Кабельники виграли суд проти Нацради щодо скасування «списків адаптованих каналів»

25138
Кабельники виграли суд проти Нацради щодо скасування «списків адаптованих каналів»

Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов ТОВ «Імпульс», м. Докучаєвськ Донецької обл., за участю третьої сторони асоціації «Укртелемережа» проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.  Про це ТК повідомила Наталя Клітна, генеральний директор асоціації «Укртелемережа».

 

За словами адвоката позивача Володимира Єфіменка, у позові йшлося про те, що Нацрада порушила порядок провадження регуляторної діяльності і не мала повноважень приймати рішення щодо укладання списків зарубіжних каналів, що можуть безперешкодно поширюватися в Україні (рішення Нацради № 1738 від 01.10.2008 р. і № 2347 від 23.12.2008 р.).

 

Суд визнав незаконним пункт 2 рішення № 1738 (Провайдерам програмної послуги, у т.ч. ліцензії яких переоформлено чи продовжено після 29.02.2008, з моменту прийняття цього рішення припинити ретрансляцію іноземних програм, зміст яких потребує адаптації до вимог законодавства України...), а також пп. 1 і 3 рішення № 2347  (Затвердити перелік програм, зміст яких відповідає вимогам статті 42 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (не потребують адаптації змісту), згідно з додатком; 3. Попередити провайдерів програмної послуги про необхідність припинення ретрансляції іноземних програм, зміст яких потребує адаптації..), в іншій частині - відмовив.

 

«По суті, суд визнав, що є незаконною заборона трансляції в Україні тих каналів, які не увійшли в перелік Нацради. Так само як визнав незаконним і сам список», - прокоментував ситуацію пан Єфіменко.

 

Сьогодні суд оголосив в усній формі результативну та вступну частину. Повний текст документу з мотиваційною частиною, за словами пана Єфіменка, буде надано сторонам орієнтовно за 5 - 7 днів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25138
Читайте також
02.03.2009 12:08
Станислав Яблонский, «Деловая столица»
16 712
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OBI-Consulting.eu
5461 дн. тому
Сколько заплатили?)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду