«Воля» готова запустити канали в HDTV

19 Березня 2009
11944
19 Березня 2009
17:26

«Воля» готова запустити канали в HDTV

11944
«Воля» готова запустити канали в HDTV

Компанія «Воля» готова запропонувати своїм абонентам послугу телебачення високої чіткості (HDTV). У Києві послуга повністю готова до запуску. Про це повідомила прес-служба компанії.

 

«Компанія "Воля" вже успішно протестувала формат HDTV і нині веде переговори з власниками прав на контент та постачальниками TV-тюнерів, які підтримують і цей стандарт», - ідеться в повідомленні.

 

Останній етап - завершення перемовин з правовласниками контенту та виробниками обладнання. Мета перемовин - зниження остаточної вартості послуги для абонента.  

 

На запитання, про те, які саме програми увійдуть до HDTV-пакету «Волі», Аліна Сігда, керівник PR-відділу компанії, пояснила ТК, що HD-каналів, які мають право трансляції на території України, є небагато - усього 4 - 5 пропозицій. Як наслідок, розмір ліцензійних відрахувань,  на думку «Волі», є надто високим для українців - у середньому розмір ліцензійних платежів становить від 0,5 до 1,5 Євро з абонента  за один канал.

 

Щодо обладнання, то компанія веде одночасно переговори з кількома виробниками щодо зниження вартості абонентського обладнання. Поки його орієнтовна вартість 180 - 200 доларів.  

 

Як уточнила пані Сігда, на сьогодні час запуску телебачення високої чіткості залежить від гнучкості партнерів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11944
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дядя Гриша
5530 дн. тому
Какой будет формат доставки и какой будет процедура замены старых тюнеров?
NIKERS
5530 дн. тому
2 Антиволе Друже, а вы поработать не пробовали? Ну так, хоть иногда :-))))
Антиволя
5530 дн. тому
Компания "Воля" - это сборище мошенников и лжецов.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду