Суд щодо трансляції «неадаптованих» каналів втретє перенесено

30 Січня 2009
21293
30 Січня 2009
12:52

Суд щодо трансляції «неадаптованих» каналів втретє перенесено

21293
Суд щодо трансляції «неадаптованих» каналів втретє перенесено

Сьогодні, 30 січня, відбулося чергове засідання Київського окружного адміністративного суду в об’єднаній адміністративній справі щодо скасування рішення Національної ради від 1 жовтня 2008 року №1738. Нагадаємо, цим рішенням провайдерів програмної послуги було зобов’язано припинити ретрансляцію телеканалів, зміст яких потребує адаптації до вимог українського законодавства.

Позивачами у справі виступає група народних депутатів у складі Бориса Колесникова, Юрія Мірошниченка, Владислава Лук’янова, Ірини Бережної, В’ячеслава Богуслаєва, Олени Бондаренко, Вадима Колісниченка, Едуарда Матвійчука, Ельбруса Тедеєва, Віктора Тихонова та Дмитра Шенцева, а також (окремо) Нестор Шуфрич, Севастопольська міська рада та ТОВ «Імпульс». Треті особи – ТОВ «Торсат», асоціація «Укртелемережа» та ТОВ «Інтер-реклама». Відповідач – Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Представник групи народних депутатів Юрій Мірошниченко у сьогоднішнє судове засідання знову не з’явився. При цьому про причини неявки пан Мірошниченко нічого суду не повідомив – на відміну від попередніх двох засідань (12 та 23 грудня 2008 року), коли від нього надходило клопотання про перенесення розгляду справи через перебування його на лікарняному. А через те, що, згідно закону, неявка позивача є перешкодою у розгляді справи – судове засідання було вчергове перенесено. Наступне засідання суду пройде 13 лютого 2009 року.

Окрім представника одного з позивачів, у судове засідання не з’явилися також представники відповідача (Нацради), однак суд зазначив, що неявка належним чином повідомленого відповідача у судове засідання не є перешкодою для розгляду справи.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21293
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду