Єврокомісія занепокоєна джинсою в українських ЗМІ

23 Квітня 2009
28705
23 Квітня 2009
23:01

Єврокомісія занепокоєна джинсою в українських ЗМІ

28705
Єврокомісія занепокоєна джинсою в українських ЗМІ

Європейська комісія відзначає наявність повідомлень із України про тортури у в'язницях, замовні матеріали в ЗМІ та недотримання прав меншин. Про це йдеться у доповіді щодо прогресу України у виконанні Плану дій у рамках Європейської політики сусідства, повідомляє УНІАН.

 

«Тортури та погане поводження при затриманнях поліцією є темою частих повідомлень, хоча і в дещо меншому ступені, ніж у минулому», – зазначається в доповіді.

 

Що стосується медіа, то в цій галузі Єврокомісія стурбована зростанням кількості «джинсових» матеріалів, непрозорістюю щодо власників медіа в Україні, досі не покараними винуватцями вбивства журналіста Ґонґадзе.

 

В галузі захисту прав національних меншин Єврокомісія відзначає наявність значної кількості повідомлень про дискримінацію за національною ознакою, навіть нападів на представників нацменшин. Особи, хворі на ВІЛ/СНІД, за інформацією Єврокомісії, теж зазнають дискримінації.

 

Джерело: УНІАН.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28705
Читайте також
18.06.2009 10:57
Ольга Каретникова, Голос.UA
38 250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду