detector.media
03.04.2009 12:17
СБУ пригрозила Григорію Кваснюку і Світлані Фабрикант 15-ма роками тюрми

Одеські журналісти Григорій Кваснюк та Світлана Фабрикант заявляють, що представники Служби безпеки України погрожували їм 15-ма роками ув'язнення за звинуваченням у державній зраді, повідомляє «Новий регіон».

 

Інформація про такі погрози оприлюднена прес-службою партії «Родина», представник якої, Ігор Марков, є власником одеського телеканалу АТВ. «1 квітня о 10-й ранку СБУ запросила до себе Світлану Фабрикант і Григорія Кваснюка, щоб оголосити їм офіційне попередження. СБУ може звинуватити журналістів у зраді Батьківщини. На думку співробітників спецслужби, дії журналістів підпадають під статтю 111 Кримінального кодексу України», – йдеться у заяві прес-служби партії.

 

За словами Фабрикант, у СБУ їй не пояснили, які саме її дії могли призвести до державної зради, але натякнули, що це пов'язано з подіями 21 березня, коли СБУ штурмувала офіс лідера «Родини»  Ігоря Маркова. Ведучий АТВ Григорій Кваснюк повідомив «Новому регіону», що написав пояснювальну записку, в якій наголосив на своїй непричетності до державної зради і шпигунства. «На мою думку, ця ситуація притягнута за вуха. Хоча, чесно скажу, з дитинства мріяв стати шпигуном», – каже Кваснюк. Журналісти мають намір звернутися до журналістських правозахисних організацій для захисту своїх прав.

 

Нагадаємо, раніше телеканал АТВ було виключено з універсальної програмної послуги кабельних операторів за рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка вбачає у програмах Григорія Кваснюка ознаки порушення законодавства і намагається позбавити телекомпанію ліцензії через суд.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY