Леонід Кучма вважає, що у «справі Ґонґадзе» переважає політичний контекст і пов'язує її з «брудними політтехнологіями»

3 Липня 2007
2356
3 Липня 2007
18:28

Леонід Кучма вважає, що у «справі Ґонґадзе» переважає політичний контекст і пов'язує її з «брудними політтехнологіями»

2356
Леонід Кучма вважає, що у «справі Ґонґадзе» переважає політичний контекст і пов'язує її з «брудними політтехнологіями»

 

Леонід Кучма вважає, що у «справі Ґонґадзе» переважає політичний контекст і пов'язує її з «брудними політтехнологіями». Про це він сказав в інтерв'ю "Комсомольской правде", коментуючи резонансні справи про вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе, російської журналістки Анни Політковської і екс-офіцера ФСБ Олександра Литвиненка.

 

"Я часто журналістам європейським ставив запитання: "А що ж ви досі не знайшли вбивцю хоча б Улофа Пальме? (прем'єр-міністр Швеції, вбитий 28 лютого 1986 р. у Стокгольмі) Це все-таки було одне з убивств століття". Цій справі, по-моєму, приділялося набагато менше уваги, ніж убивству Гонгадзе, Політковської і Литвиненка. Тому що у вбивстві Пальме, швидше за все, політичного контексту не було, а в наших випадках він є, і він – головний", - сказав Кучма.

 

"Брудні політтехнології, коли ті, хто їх використовує, не гребують і вбивствами. Це найпростіший спосіб дискредитувати владу і лідерів держав. Він не дуже дорого коштує в порівнянні з іншими методами, у тому числі з військовими. А на людей справляє колосальне враження. Тому і використовується в багатьох країнах. Але особливо в тих, чиї лідери не подобаються сильним світу цього", - додав він.

 

Водночас Кучма вважає, що в "справі Гонгадзе" і "касетному скандалі" "крапку повинні поставити правоохоронні органи".

 

"Що ж стосується моєї реакції... Рузвельт колись сказав: "Якби я звертав увагу на все, що про мене кажуть і пишуть, мені б ніколи працювати було". Кому що доведеш, особливо на зльоті цієї "піар-кампанії"? Чим більше ти будеш виправдуватися, тим більше тобі будуть не вірити", - сказав він.

 

Коментуючи вбивства Політковської і Литвиненка, Кучма сказав: "Так, у вас у Росії, схоже, теж потягнуло передвиборчим нафталіном... Будь-якій незаангажованій людині зрозуміло, що Путіну це абсолютно не потрібно. А все-таки хочуть дістати тільки Путіна. Їм же не потрібен ніхто інший. Б'ють по президенту - б'ють по Росії".

 

Українська правда

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2356
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду