detector.media
19.01.2009 15:54
Провідним замовником джинси у Запоріжжі у грудні була Партія регіонів
Газета «Суббота плюс» у Запоріжжі продовжує лідирувати за кількістю джинсових матеріалів, повідомляє Інститут масової інформації.
 
Про це свідчать результати моніторингу, здійсненого Центром підтримки демократичних журналістських ініціатив. Моніторинг проводили з 1-го до 30 грудня. Експерти оцінювали сумнівні публікації у 5 виданнях Запоріжжя.
 
Із 16 матеріалів, відібраних під час моніторингу, де експерти одноголосно зафіксували явні порушення, переможцем є Партія регіонів (6 публікацій).
 
Найбільше інформації без відповідного маркування розмістили: «Cуббота плюс» – 8 матеріалів, «Наше время-плюс» – 4, МИГ – 2, «Истеблишмент» – 2.
 
У щоденнику «Запорізька правда» «джинси» не виявлено.
 
Експерт Анна Курнацька зазначає, що більшість замовних публікацій -  проплачені матеріали політичних партій.
 
Олег Богуславський, директор Центру підтримки демократичних журналістських ініціатив, зауважує: «Промовистим є той факт, що редакція тижневика МИГ із грудня запровадила чітке маркування рекламних рубрик та матеріалів, тим самим практично вийшовши з переліку джинсових лідерів. Подібного не зробила редакція газети „Суббота плюс”, яка розпливчасто маркує матеріали у рекламних рубриках як такі, що „можуть публікуватися за правом реклами».
 
Проект здійснюється за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Моніторинг друкованих видань відбуватиметься і надалі.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY