Найбільше джинси на Волині публікують «Віче-інформ» та «Волинь нова», замовляє – БЮТ

23 Грудня 2008
9661
23 Грудня 2008
14:19

Найбільше джинси на Волині публікують «Віче-інформ» та «Волинь нова», замовляє – БЮТ

9661
Найбільше джинси на Волині публікують «Віче-інформ»  та «Волинь нова», замовляє – БЮТ
«Джинсовими» лідерами волинської преси є газети «Віче-інформ» та «Волинь нова», найбільшими замовниками проплачених публікацій – БЮТ та фармацевтичні підприємтва. Такими є результати моніторингу публікацій у 8 друкованих виданнях Волині, що його проводить громадська організація «Інформаційне агентство "Рівнеінформ"» за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Як експерти до моніторингу були залучені головний редактор ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» Володимир Торбіч та заступник голови правління Волинського прес-клубу Богдана Стельмах, повідомляє ІМІ.
 
Загалом моніторинг виявив виявлено 32 таких матеріали. За можливими замовниками публікацій ці матеріали розподілилися наступним чином:       
- блок Юлії Тимошенко – 8;
- блок «Наша Україна – Народна Самооборона» – 4;
- блок Литвина – 2;
- ТМ «Інвавіт» - 1;
- лікар Виговський – 1;
- ТМ «Хортиця» – 2;
 -Луцька ПМК – 1;
- Укрпошта - 1
- АІС – 1;
- «Новий зір» – 1;
- «Пан курчак» – 1;
- ФК «Волинь» – 1;
- «Західінкомбанк» – 1;
- СК «Провідна» – 1;
- Ощадбанк – 1;
- фармацевтичні підприємства – 3;
- Волиньліс – 1;
- Vol West Capital – 1.
 
До політичної «джинси» експерти віднесли 11 матеріалів, до комерційної – 21. Серед видань, що були об’єктом моніторингу, вони розподілилися наступним чином:
           
 
Видання
 
Кількість замовних матеріалів
 
 
Усього
Політичних
Комерційних
Віче-інформ
0
9
9
Волинь-Нова
6
1
7
Волинська газета
2
1
3
Луцький замок
1
1
2
Сім’я і діти
1
4
5
Відомості.ua
1
2
3
Вісник і Кº
0
3
3
Аверс-Прес
0
0
0
Разом
11
21
32
 
При цьому, як відзначають експерти, об’єми замовних публікацій у ЗМІ Волинської області загалом суттєво менші, ніж у сусідній Рівненській.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9661
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
luchanyn
5612 дн. тому
Чесно кажучи, це дослідження - такий бред, що важко коментувати. Просто не уявляю, якими мусит ьбути критерії "джинсовості", щоби мати такі результати. У Віснику немає політичної джинси. Когови лікуєте? А газету Сім`я і дім обізвали Сім`я і діти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду