Вимірювання радіоаудиторії TNS Ukraine коштуватимуть $550-600 тисяч на рік

18 Листопада 2008
4127
18 Листопада 2008
17:30

Вимірювання радіоаудиторії TNS Ukraine коштуватимуть $550-600 тисяч на рік

4127
Вимірювання радіоаудиторії TNS Ukraine коштуватимуть $550-600 тисяч на рік
Щорічна вартість проведення досліджень радіоаудиторії компанією TNS Ukraine становитиме 550-600 тисяч доларів, повідомляє «Медіабізнес». Половину цієї суми оплачуватиме Радіокомітет, іншу компанія зможе заробити за рахунок продажів результатів досліджень радіостанціям, рекламним і баїнговим агенціям, які не є членами комітету, але також зацікавлені в отриманні даних.
 
Як уже повідомляла «Детектор медіа», TNS виграла тендер на проведення вимірювань радіоаудиторії, оголошений Радіокомітетом. Пропозиція компанії TNS, за інформацією «МБ», була на 15% меншою, ніж її конкурента – GFK Ukraine.
 
Згідно з вимогами тендеру, радіослухання вимірюватиметься у містах із населенням понад 50 тисяч мешканців методом DAR (Day after recall) CATI, який передбачає опитування людей за допомогою комп’ютеризованої системи. Результати опитування підбиватимуться щоквартально.
 
За словами координатора Радіокомітету Віри Костенко, члени Радіокомітету розраховують на збільшення обсягів рекламних надходжень на радіо удвічі внаслідок запровадження нової системи вимірювань. «Зараз в Україні частка радіо в рекламних бюджетах компаній становить близько 2,8%, тим часом як у світі цей показник дорівнює 4-6%. Проблема в тому, що рекламні агентства вважають радіо найменш прозорим ринком. Вони просто не знають, кому платять за рекламу. Тому ми вирішили провести тендер і обрати компанію, яка проводитиме дослідження відповідно до вимог більшості учасників ринку», - каже пані Костенко.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4127
Читайте також
16.05.2012 17:15
Мар'яна Закусило
21 991
17.04.2009 16:04
Евгения Продаева
18 247
20.11.2008 09:17
Мар'яна Закусило
26 175
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду