Олексій Мочанов залишив «Екіпаж». Програма припинила існування

6 Липня 2009
19240
6 Липня 2009
19:23

Олексій Мочанов залишив «Екіпаж». Програма припинила існування

19240
Олексій Мочанов залишив «Екіпаж». Програма припинила існування

Автогонщик Олексій Мочанов, співведучий програми «Екіпаж» виробництва продакшну «Світ ТБ» (Перший автомобільний канал), залишив проект. Цю інформацію він підтвердив «Детектор медіа».

 

Причиною уходу пана Мочанова стала неможливість робити проект таким, як хотілося, через брак фінансової можливості. «Канали ніколи не робили фінансових вливань у програму - ми завжди її робили за свої гроші та шукали спонсорів. Спочатку ми працювали зі "Златогором", потім з "Балтикою 0". Коли спонсори зникли, я не бачу сенсу продовжувати, тому що інших джерел партнерства, крім автомобільних компаній, немає, а з автокомпанією програма стане корпоративним тележурналом. На жаль, в Україні активними залишилися лише представники китайських автовиробників. Мені здається, що якість китайських машин - те, з чим поки що треба боротися, а не просувати. Зараз ми опинилися в такій економічній ситуації, що робити програму такою, як хочеться, немає фінансової можливості. А робити, аби була, я, наприклад, не хочу», - пояснив він.

 

Олексій Мочанов вдячний усім, з ким три з половиною роки робив програму «Екіпаж». «Студія  "Світ ТБ" підібрала відмінний колектив на цей проект. Упевнений, що цей творчий і технічний склад - головне надбання компанії. Якісніше не зробить ніхто», - каже він.

 

Поки що «Екіпаж» продовжує виходити на К1 з повтором на Першому автомобільному. Нові тест-драйви, за словами пана Мочанова, перестали знімати в середині травня, зараз вони йдуть у повторах. Знімаються лише нові випуски деяких рубрик і новин.

 

Генеральний продюсер Першого автомобільного Ірина Твердовська повідомила ТК, що програма «Екіпаж» припинила своє існування. «Принаймні, в тому вигляді і з тим складом, - уточнила вона. - Будь-який телепродукт має певні стадії розвитку. Спочатку - це розкрутка проекту, далі - або продукт здобуває популярність прихильників, або відмирає. На щастя, Екіпаж став дуже популярною програмою і проіснував більше трьох років. За ці роки ми отримали багато коментарів і зауважень, хтось хвалив програму, називаючи її найкращим автопроектом, хтось - ненавидів, але рейтинги і визнання глядачів були завжди на висоті. Однак рано чи пізно будь-який процес завершується, так сталося і з "Екіпажем". Програма стала дещо нуднішою, менш резонансною й авантюрною, тому закриття проекту було логічним».

 

Зараз «Світ-ТБ» готує нові програми, які вийдуть як на каналах-партнерах, зокрема на К1, так і на Першому автомобільному.

 

Програма «Екіпаж» почала виходити на Першому національному у вересні 2005 року. У лютому 2009 року проект перейшов на К1, замість нього на Першому каналі почала виходити «Автоакадемія». Від початку співведучими проекту були Олексій Мочанов, Орест Шупенюк та Ірина Твердовська. Згодом пані Твердовську змінила Анастасія Юрченко, потім - Олена Кравець з «Кварталу 95». Останнім часом третім ведучим програми був Єгор Крутоголов з команди КВН «Дизель».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19240
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Andrii_UA
5413 дн. тому
Отсутствие рейтингов привело к потере спонсоров, а не падение автопрома. Автопрому как никогда нужна сейчас реклама! В прошлые годы у дилеров и без рекламы спрос превышал предложение, а сегодня - поди, замани клиента на машинку! :) ИМХО: им бы мотив по-попсовей, да канал покрупней... :)
Автомобилисту
5414 дн. тому
Читай внимательнее - программа закрывается как раз потому, что не хочет выходить под спонсорством автомобильных компаний. Раньше бабки давали фирмы, с автомобилями никак не связанные - водка и пиво.
Senia
5414 дн. тому
Действительно очень жаль!
Автомобилист
5414 дн. тому
Суть в другом. Не гордый орел Мочанов сам гордо ушел с канала, который его (подлый) не финансирует, а перестали продаваться иномарки!!! Это значит - у таких автопрограм резко не стало спонсоров ))) Мочанов пал жертвой кризиса мирового автопрома. )))
Гектор
5414 дн. тому
Жаль. Очень жаль. Очень
Александр
5414 дн. тому
Очень жаль! Мнение Мочанова всегда очень интересно, профи екстра-класса в своей области на нашем ТВ - увы - большая редкость. Но видимо он прав - если пойти по пути Муляра и Ко и делать тупую заказуху, то лучше ничего не делать. И все равно жаль!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду