Під час акції протесту біля приміщення Інституту «Республіка» затримано Володимира Чемериса

17 Жовтня 2008
4348
17 Жовтня 2008
18:09

Під час акції протесту біля приміщення Інституту «Республіка» затримано Володимира Чемериса

4348
Під час акції протесту біля приміщення Інституту «Республіка» затримано Володимира Чемериса
Під час акції протесту біля захопленого 16 жовтня приміщення Інституту «Республіка» правоохоронці затримали учасників акції. Серед них член правління «Республіки» Володимир Чемерис.
 
Як повідомила дружина Володимира Ірина Чемерис, перед затриманням він устиг зателефонувати їй і сказати «Нас зараз будуть штурмувати». Після цього їй стало відомо, що затриманих везуть до Голосіївського райвідділу, і серед них є журналісти.  «Детектор медіа» з’ясовує подробиці.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4348
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дмитрий харьков
5678 дн. тому
в крыму перекрывших автотрассу разогнали не только омоном но и выстрелами из автоматов в воздух ,такое разве что в африке ,да и то не везде. Луценко не пора ли в отставку?
Наталія
5678 дн. тому
Коли треба було охороняти Вітренко з її підтоптаною бригадою від "націоналістів", то варти було більше. аніж самих мітингувальників. Хоча постійний той спектакль уже набрид публіці. У даний же момент, коли треба було охороняти, міліція хапала. Хто є хто зараз при владі і кого захищає міністр?
Наталія
5678 дн. тому
Так з"явився вдома Валентин Чемерис чи ні?
Наталія
5678 дн. тому
Говорили багато чого. А от що робили? Варто було б уже народу про це запитати у політиків, і не у програмі Савіка Шустера. Взагалі нас таки успішно зробили бидлом у більшому масштабі
Ірина Чемерис
5678 дн. тому
Про тих, хто вийшов протестувати не за велінням партії, а тому, що відчував несправедоливість. У цьому фільмі були слова Юрія Луценко про сенс акції (цитую по пам"яті): "Всі, хто хотів бути вільним ними став. Люди зрозуміли, що можна бути вільними не маючи прикриття мандатами, депутатською недоторканістю..." Я не знаю, чому міністр Луценко не став вільним. І тепер навіть не важливо, яке в нього алібі.
Ірина Чемерис
5678 дн. тому
Сьогодні біля офісу "Республіки" було затримано 27 чоловік, які брали участь у МИРНІЙ акції протесту проти захоплення приміщення, у якому півтора десятки років неформали різних напрямів знаходили притулок і можливість спілкування. Серед захоплених - чотири журналісти. На даний час всіх звільнено, жодному не предявлено ніяких звинувачень. На мій погляд, це свідчить про те, що жодних порушень закону учасники акції не чинили. При цьому у журналіста Ігоря Луценко протизаконно було вилучено касету з відеозаписом штурму "Беркутом" приміщення правохизахисної організації. За словами учасника акції Захара Поповича з його машини представниками міліції було викрадено особисте майно - відеокамера, звукопідсилювальна апаратура та рюкзак. Взагалі правоохорнці дуже опікувалися тим, чи встигли учасники акції зазняти штурм "Беркуту" та інші незаконні дії міліції на відео, через це перевірялися навіть мобільні телефони затриманих. Одразу після звільнення учасники акції подали заяви до Голосіївської прокуратури про порушення їхніх прав на проведення мирної акції протесту з боку заступника начальника київскої міліції Онищенка. Завтра буде подано заяву до Генаральної прокуратури. За інформацією від затриманих представники "Беркута" та Голосіївсьої міліції говорили їм, що відмовилися писати рапорти про порушення учасниками акції Адміністративного кодексу. У багатьох затриманих склалося враження, що міліція діяла неохоче, але ретельно виконала чиїйсь наказ. Чий? Міністра Луценка? Чи регіонала Грицака? Від себе додам. Я не можу бути об"єктивною у цій ситуації. Бо чула у слухавці слова чоловіка "Нас штурмуюють!" і обрив зв"язку... Я не чула цього ані під час студентських голодовок, ані під час "України без Кучми". Я почула це в Україні без Кучми, але як і раніше - без влади, без судів, без справедливості, без моралі. Я справді не знаю, що далі робити. Може пізніше придумаю:). А сьогодні просто згадалося - як продюсер я робила свій перший фільм, який називався "Обличчя протесту" - про акцію "Україна без Кучми". Про людей, яких нинішній президент називає маленькими українцями, а раніше - фашистами, а минулий ніяк не називав, бо не помічав. Про тих, хто вийшов протестувати не за ве
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду