Нацрада перевірятиме логотип «Куй-ТБ» на моральність

8 Жовтня 2008
29606
8 Жовтня 2008
14:31

Нацрада перевірятиме логотип «Куй-ТБ» на моральність

29606
Нацрада перевірятиме логотип «Куй-ТБ» на моральність
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяву ТОВ «Хмарочос Медіа», м. Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною власності (була  Савченко А.М. – 100%, стала ТОВ «Хмарочос холдинг» - 100%), зміною логотипу (було Q-TV, став «Куй-ТБ»), а також зміною параметрів супутникового каналу мовлення та зміною програмної концепції.
 
Зокрема, в програмній концепції мова мовлення замість «100% українською» стала «українська – не менше 75%», також збільшилася кількість культурно-мистецьких програм та розважально-музичних. Незначно зменшилася кількість науково-просвітницьких програм.  
 
Нацрада прийняла рішення задовольнити заяву ТОВ «Хмарочос Медіа» за винятком пункту про зміну логотипу. Щодо нього розгорнулася окрема дискусія членів Нацради. Зокрема, проти зміни логотипу проголосували заступник голови нацради Юрій Плаксюк та відповідальний секретар Владислав Лясовський.
 
За пропозицією останнього Нацрада вирішила звернутися до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі щодо відповідності логотипу «Куй-ТБ» Закону України «Про захист суспільної моралі». Член Нацради Тетяна Лебедєва дорікнула колегам у «совковості», а на прохання представника компанії пояснити підстави для неприйняття логотипу «Куй-ТБ» Віктор Понеділко сказав таке: «Особисто я виступав за зміну логотипу, але мої колеги проголосували проти. Рішення Нацради приймаються колегіально, отже, це і є підставою для нашого рішення».
 
Юрій Плаксюк, заступник голови Нацради, аргументуючи свою точку зору, зазначив: «Хай мене звинувачують у пуританстві і снобізмі, але ми – конституційний орган, який має наглядати за дотриманням різних законів, в тому числі і Закону про захист суспільної моралі. Логотип "Куй-ТБ" – це не просто гра слів, над якою можна попліткувати і забути. Це викличе неоднозначну реакцію в суспільстві. Я розумію, що нецензурною лексикою користується значна частина населення, але так само розумію, що велику частину людей мат дратує. Чому ми повинні враховувати інтереси першої групи і зовсім не зважати на потреби другої? На мою думку, це назва для тусовки, а не для мовника». 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29606
Коментарі
18
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Невский
5658 дн. тому
дебилы.
SNC
5674 дн. тому
здесь, как называется, каждый думает в меру своей распущенности и образованности. А ковать на "КУЙ-ТБ" можно новости, сенсации и все что угодно, а в стране - хорошую жизнь. Но господа, придравшиеся к "аморальному подтексту" названия, вероятно повышают свой культурный уровень в подворотне у пивной и считают, что и все остальные черпают свои знания там же, в сопровождении мата и сквернословия и посему должны иметь в голове тот же аморальный ассоциативный ряд. Напоминает старую поговорку "на заборе тоже написано, баба полезла, а там -дрова!" Повышать свой культурный и интеллектуальный уровень, господам с нацрады надо, а потом лезть решения принимать. Гнать таких радчиков паршивой метлой!
5677 дн. тому
Интересно, а какова технология проверки лого на моральность? А сроки? Сядут дядьки и тетки и будут думать: морально ли Господа присяжные? А вдруг там никакого криминала, а лишь личная испорченность дядек и теток, у которых произошли собственные ассоциации в созвучности названия? Наполнение канала, понятно, как измерить моральность. А вот лого...
моральна пані
5678 дн. тому
як мед, то ложкою...або гуртом гегше й батька бити. чого ви до нацради причепились? куя захотіли? то виходьте на майдан! тим паче скоро знову вибори...
я
5678 дн. тому
WSG ти точно не клиент Куя. Они на всех углах декларируют: "куй" - это глагол. По-моему у них куй совсем не звучит как х..
WSG
5678 дн. тому
Особисто для мене буде образою і найобнічеством, коли я влючу куй тв, а там не буде жорстокого порно в будь який час доби. В позиціюванні привязувати себе до статевого акту, а потім показувати якусь не порнографічну фігню це називається визивати дисанонс у глядача. Він не увяже звязку між очікуваним та побаченим і просто пепемкне на інший канал
Засланная казачка
5678 дн. тому
Хорошая PR-акция в плюс "КУЙ-ТБ":)
Так, заглянув
5679 дн. тому
Краще б піклувалися про чистоту реклами горілки, коли кожного дня з кожного каналу лине слово "Хуй"... Я думал это я один такой извращенно слышу - куча знакомых и их жен говорят, что слышат в рекламе именно это слово... Так этол не на спутнике а на общенациональных свободных в доступе каналах...
крепостное право 21 века
5679 дн. тому
Плаксюк проговорился, хочет выглядеть снобом, а выглядит узколобым реакционером. Бедная Украина - с такими блюстителями морали ей еще лет сто плестись в хвосте мировой культуры. А рупором будет единственное феодальное телевидение в мире - УТ1 .
Некто
5679 дн. тому
Смешно конечно, в данном случае одна буква всего Нацраде не понравилась и решение о смене лого не прошло, а при обмене лого Мегаспорта и К1 вопросов почему у Нацрады дополнительных не возникло(-
Абрикос
5679 дн. тому
У нас в українській мові є таке слово "куй", воно означає наказовий спосіб від дієслова "кувати". І все. Автори назви не зіставляли слова, не використовували скорочень чи абревіатур щоб досягти кумедного звучання. Перевірили б ще на моральність словник, бо щось надто багато там слів, схожих на матюки. А щодо того, що його можна викривити так, щоб вийшов "хуй". То що ж. Можна і "Інтер-хуінтер" і "Новий-хуйовий". Це вже у кого як з уявою.
Вася
5679 дн. тому
2greta Черновецкого многие называют "членовецким" (ошибаются?), но почему-то он от этого фамилию не меняет и комиссии по морали к нему претензий не предъявляют. А перекрутить при желании можно все. И ошибку (а также оговорку по Фрейду) допустить. Это относительно "Куй-ТВ". А вот Ваше старческое брюзжание по поводу общественного транспорта я не понял. Вы там впервые эти слова услышали? До того их не знали? А если не так, то почему нельзя было просто не обратить внимания?
Nikers
5679 дн. тому
Друзья, кормильцев ведь не проверяют, априори. (это я про ВР). Согласен с LJ. Точно, очухались!Бухали, видимо, када давали лицензию, а потом протрезвели и выдали на гора. Кстати, по-моему многие решения в этой конторке принимаются именно в таком состоянии - нетрезвой ясности ума. НО!!! Хватить плакаться, скоро НацЗрада готовит нам еще немало сюрпризов, а значится - будьте с ними! Ведь с ними никогда не соскучишься!
Lj
5679 дн. тому
Лучше бы Верховну Раду на моральность проверили, мудаки. Лицензию те кто выдавал не знали, что название может быть проблематичным? Только сейчас зачухались? И причем тут вообще ваш выпад в сторону неморальности нации, Грета? Никто и не спорит, что оно не-морально или мало-морально. Но логотип Куй-Тб тут не при чем. В отличии от многих типа национальных каналов он очень даже морален по наполнению. Ни изнасилованых 3-летних девочек, ни убийств он не показывает. Сплошные развлекательно-познавательные проги. Так что, кам даун.
greta
5679 дн. тому
Вася // 08.10.2008 14:50:24 Вася, не надо розыгрывая из себя "святую невинность: и ежу понятно, что многие будут"ошибаться" и назыть этот канал ... вот, вот, именно так, как вы сейчас подумали. Когда в городском танспотре слышишь лихие "матюки" во весь голос от маргинализованых хлопцев, я думаю - у них что, нет матери, сестёр, бабушки? Или у них в доме все так "ведут беседы"? Если раньше мне приходилось слышать, что кто-то одёргивает таких "молодцов": тише, мол, тут женщины. То теперь и женщины и девушки такое иногда загнут, что уши вянут. А дальше что? Дальше до чего докатимся? Говорят человечестово совершенствуется. Прогресс, мол, двигатель всего. А украинцы, наоборот, скатываются в сточную канаву - если говрить об общественной морали, а не о "хатынках" и "мерседесах". Но быдло и в мерседесе быдло.
Nikers
5679 дн. тому
Ребята из НаСрады! Как можно вычислить неоднозначную реакцию у суспильства? Вы че, барометром ее меряете? А как вы определяете, тусовка это или телеканал? Я лично, когда вижу реакцию людей на название этого канала, то кроме улыбки и позитива не вижу другой реакции. В отличии от словосочетания, например, "Нацсовет". Тут люди прячут улыбки и далее идут словосочетания типа "пусть идут на КУЙТБ!". Руки прочь от "Куй ТБ". Хватить нам Нацсырадь в души!
5679 дн. тому
Комісії з питань сусільної моралі - опечатка по Фрейду :)
Вася
5679 дн. тому
Цікава логіка... Якщо слідувати їй, слід заборонити логотипи "К1" і "К2", бо на літеру "к" починається слово "к...ва", "М1" та "М2", бо на "м" починається "м...ак", "СТБ" (бо на "с" - "с...ка"). Логотип "Кіно" нагадує про народне слівце, вживане на позначення фекалій, а "Сіті" співзучне ненормативній назві процесу випускання сечі...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду