detector.media
08.10.2008 14:31
Нацрада перевірятиме логотип «Куй-ТБ» на моральність
Нацрада перевірятиме логотип «Куй-ТБ» на моральність
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення розглянула заяву ТОВ «Хмарочос Медіа», м. Київ, щодо переоформлення ліцензії на мовлення у зв’язку зі зміною власності (була  Савченко А.М. – 100%, стала ТОВ «Хмарочос холдинг» - 100%), зміною логотипу (було Q-TV, став «Куй-ТБ»), а також зміною параметрів супутникового каналу мовлення та зміною програмної концепції.
 
Зокрема, в програмній концепції мова мовлення замість «100% українською» стала «українська – не менше 75%», також збільшилася кількість культурно-мистецьких програм та розважально-музичних. Незначно зменшилася кількість науково-просвітницьких програм.  
 
Нацрада прийняла рішення задовольнити заяву ТОВ «Хмарочос Медіа» за винятком пункту про зміну логотипу. Щодо нього розгорнулася окрема дискусія членів Нацради. Зокрема, проти зміни логотипу проголосували заступник голови нацради Юрій Плаксюк та відповідальний секретар Владислав Лясовський.
 
За пропозицією останнього Нацрада вирішила звернутися до Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі щодо відповідності логотипу «Куй-ТБ» Закону України «Про захист суспільної моралі». Член Нацради Тетяна Лебедєва дорікнула колегам у «совковості», а на прохання представника компанії пояснити підстави для неприйняття логотипу «Куй-ТБ» Віктор Понеділко сказав таке: «Особисто я виступав за зміну логотипу, але мої колеги проголосували проти. Рішення Нацради приймаються колегіально, отже, це і є підставою для нашого рішення».
 
Юрій Плаксюк, заступник голови Нацради, аргументуючи свою точку зору, зазначив: «Хай мене звинувачують у пуританстві і снобізмі, але ми – конституційний орган, який має наглядати за дотриманням різних законів, в тому числі і Закону про захист суспільної моралі. Логотип "Куй-ТБ" – це не просто гра слів, над якою можна попліткувати і забути. Це викличе неоднозначну реакцію в суспільстві. Я розумію, що нецензурною лексикою користується значна частина населення, але так само розумію, що велику частину людей мат дратує. Чому ми повинні враховувати інтереси першої групи і зовсім не зважати на потреби другої? На мою думку, це назва для тусовки, а не для мовника». 
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY