Альона Кочкіна: Закиди у непрофесіоналізмі є наклепницькими

6 Жовтня 2008
34764
6 Жовтня 2008
16:54

Альона Кочкіна: Закиди у непрофесіоналізмі є наклепницькими

34764
Альона Кочкіна: Закиди у непрофесіоналізмі є наклепницькими
На адресу «ТК» надійшла відповідь Альони Кочкіної на відкритий лист, поширений громадською ініціативою «Збережи старий Київ», у котрому журналістці закидали упередженість у висвітленні (у програмі «Народний контроль») конфлікту довкола будівництва житлового комплексу Horizon Podol за адресою Набережно-Хрещатицька, 9. У листі, зокрема, йшлося, що журналістка у такий спосіб «намагалася дискредитувати громадський рух людей, котрі відстоюють своє конституційне право на житло». Наводимо текст листа повністю без змін.
 
Шановні представники громадської ініціативи «Збережи старий Київ»!
На жаль, я не мала можливості ознайомитись із вашою публікацію та надіслати свою відповідь на ваше звернення у «Детектор медіа» 3.10.2008 у зв’язку із засіданням суду по моїй справі у Донецьку.
 
Пізніше я ознайомилася з публікацією відкритого листа так званої громадської ініціативи «Збережи старий Київ» і вважаю, що
 
По-перше.
Під час підготовки до ефіру журналісти програми «Народний контроль» наводили довідки у Міністерстві юстиції України та його регіональних підрозділах з приводу існування г. і. «Збережи старий Київ». На жаль, такої громадської організації чи партії, чи комерційного холдингу, не існує.
 
По-друге.
Що стосується необґрунтованих звинувачень. Я вважаю, що це пов’язано передусім із розслідуванням кримінальної справи №57-1770 за фактом хуліганства, передбаченим ст. 296 ч. 2 КК України, яка була порушена за наслідками погрому агресивними молодиками будмайданчика по вул. Набережно–Хрещатицькій, 9 саме 26 червня 2008 року.
 
По-третє.
За даними нашого журналістського розслідування, жодних «тріщин» «по деяких під’їздах», як про це пишуть аноніми з ЗСК, через будівництво, яке веде фірма «Ю Ай Пі», не з’явилося. Про це свідчать висновки Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, експерти якого проводять постійний моніторинг прилеглих будинків на предмет «руху стін та плит». У випадку вашого інтересу я готова надати фотокопії цих висновків редакції «Детектор медіа» за першою вимогою.
 
Тому заява, що «будівництво загрожує зруйнувати прилеглі будинки», нагадує нахабну та цинічну брехню.
 
По-четверте.
У журналістському розслідуванні дійсно було наведено інформацію з газети «Україна молода» від 19 серпня 2008 року, у якій автор повідомляє, що на Набережно–Хрещатицькій, 9 замість житлового комплексу має бути збудовано сімейну автозаправку«Рось-1» родини бютівських депутатів Семиног. Саме тому, за канонами журналістики, цю інформацію безпосередньо коментував особисто нардеп із БЮТу Анатолій Семинога та його молодший колега з Подільської райради по БЮТу, мешканець будинку по Набережно-Хрещатицькій, 11 Перебийніс.
 
По-п’яте.
Щодо поширеної інформації, що громадська акція, яка переросла у погром будмайданчику з руйнуванням паркану, побиттям будівельників тощо, зібрала понад 60 місцевих мешканців, то під час зйомок лише одиниці з десятків опитаних киян, які проживають біля будівництва, заявили, що вони були 26 червня.
 
Натомість я можу навести конкретні прізвища сімей (та їх адреси), які підтримують будівництво житлового комплексу. Це, наприклад, родина Бобко з Братської, 4 кв. 23, Стукаленки з Братської, 4 кв. 29, чи не найстаріший корінний подолянин Ронсков з 18-ї квартири по Братській, 4. Не заперечують проти будівництва родини Мельниченків, Буравчиків, Ячників та інші з Набережно-Хрещатицької, 11.
 
Тому я вважаю, що закиди в особисто моєму та творчої команди телепрограми «Народний контроль» непрофесіоналізмі є наклепницькими.
 
Альона Кочкіна, керівник та ведуча програми «Народний контроль»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34764
Коментарі
26
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
kira
5643 дн. тому
И проти забудови на вулицях Братська, Борисоглібська та інші, адже закривають вже небо своїми новобудовами. Ахметов Смирнова Ласточкина фабрику з"їв, треба робити об"єктивний репортаж, Олена. Ви ж не киянка? Так і не треба викривляти сюжети, будь ласка.
Eugine
5668 дн. тому
Мешканці будинків 11 та 4 проти будівництва. На громадських слуханнях більше 100 осіб висловились проти й підписали протокол. Щодо прізвищ мешканців які ніби "за" - то це мешканці, які поставили зарахунок ЮАйПІ пластикові вікна (до речі, найнижчої якості). А керую "віконним" процесом "журналіст з великой букви" Гладчук. А кто не хоче вікна, питає, що зробити. ЮАЙПі підкуповує жителів. Між іншим, археологи знайшли на цій ділянці 12-14 ст., забудовники все це знищили. Ваша передача не об'єктивна. Ви показали мою бабусю, вирізавши з її інтервью аргументи проти забудови, залишивши нейтральні слова. Це підхід заангажованого (купленого) журналіста. Раджу Вам як мешканка 11 номеру прийти на вихідні, коли громадяни мають право відпочити, й послухати, як реве та стогне забудова, яку ви захищаєте. А також можете зайти до квартир 7 номеру та Братської 4, де трясуться стіни, й повилітали шибки. А про тріщині й говорити нічого. Вже зараз 7б и 7в номер визнано аварійним та неприйнятним до життя. Їхній стан різко погіршився після початку забудови ЮАЙПі. Й до речі таке заключення давали представники ЖЕКу.
Гладчук
5676 дн. тому
Погромщики Чапай, оГурчик, Кравчук та інші. По вам плаче тюрма. Треба дякувати, що Олена Кочкіна вивела вас та ваше організоване бандитське угрупування на чисту воду. Раджу читати правдиву інформацію про діяльність ОЗГ, що спецалізується на рекеті забудовників на сайті http://pogromu.net/ та у Інтернет виданні Sprotiv.org Бандитам - тюрми!
Алекс (житель дома по ул. Набережно-Крещатицкой)
5677 дн. тому
Алена Кочкина явная напарница Гладчука. Мне вас жаль. Написаные вами аргументы созданы такиме же подкупными людьми как и вы. Рекомендую интересующимся данной темой посетить блог самих жителей по Набережно-Крещатицкой, 9 http://stroykenet.wordpress.com/
Джус
5683 дн. тому
Кокс, это ты сидишь в норе. А ЗСК наоборот не в норе (я кстати не из ЗСК) Это ты, когда с тобой рядом будут дом очередной строить, ты так и будешь сидеть в норе. Может быть потому, что ты - пиписька ? Что ты сделал, чтобы иметь право сказать - я не сижу в норе. А? Что ты сделал? Вот пока не ответишь на этот вопрос, не говори вообще ничего. Ответь за свои слова про нору!
Джус
5683 дн. тому
Алена Кочкина, это вы всем людям предлагаете фантазию включать ? Может кто-то и доберется до вас рано или поздно, но я не об этом и к расправе над вами не призываю кстати. Вы сами себя наказываете. Я говорю что вы поставили бабло выше людей. Желаю вам еще больше бабла, и может даже станете очередной Аннушкой Герман. Таже, желаю вам прожить долгую счастливую жизнь, наслаждаясь своим баблом. А потом я вам желаю, когда наступит пора задуматься над прожитым, что же вы сделали в этой жизни... не вешать себе петлю на шею. Вы еще не поняли, что если вы становитесь на сторону бандитов, то вы сама совершаете преступление ? Если вы в Бога не верите, так поверьте в наших людей! Мы не быдло, и рано или поздно правда дойдет даже до тех, кому такие как вы как-то запудрили мозги. Есть вещи более ценные чем бабло - вот к чему я.
cocs
5683 дн. тому
а ты себя одним из таких считаеш... Так ты глубоко ошибаешся... тебе до таких ещё пару жизней прожить надо... потому что, те строили людям, а ты сидиш в норе пишиш всякую хр... и смотриш со стороны как там все происходит, по этому тебе и седеть и не пи...
Алена Кочкина
5683 дн. тому
Господам сильным садо-мазо. Чтобы облегчить вам фантазии о моем наказании подсказываю, что уже было...1. Во время моей работы в программе "Криминал" - мне слали "приветы" из тюрем. 2. Во время моей работы в программе "Закрытая Зона" (до 2005) меня называли: оранжевой су..й, политическим киллером, ющенковской подстилкой, (после 2005) кацапкой, мАскалькой, ФСБ вообще не церемонилось - в 24 часа выслало из Москвы. 3. Во время выхода моей книги "Крымский гамбит" меня обещали закопать где-то в Крымских степях, предварительно совершив всякие разные гадости. Так что дальше включайте фантазию господа...
ANTICOCS
5684 дн. тому
Кучка мелких, как ты говоришь, 90 лет назад построила одну шестую часть шарика и срок в 70 лет -нормальную человеческую жизнь - держала ее по стойке смирно, решая с любым, в кого тыкала пальцем. Это на 200-миллионную страну выходило человек 400 максимум. По одному на полмиллиона. Потом вообще один остался, точно по фильму "Горец". Так посчитай, сколько нормальных бойцов нужно на трусливый дрожащий за свой мотлох Киев. "Настоящих буйных мало" на вас, грызунов
Джус
5684 дн. тому
Эта мадам выбрала бабло... Ну так и что ? Это ее выбор. Мадам, вы понимаете, что по всему Киеву и Украине огромное количество незаконных строек? Мадам, вы понимаете, что уже волна идет восстания против этого беспредела? Мадам, вы понимаете, что тысячи людей своими глазами видят правду и теперь знают что вы продажная ? Ну так и удавитесь своим баблом, а людей за тупоголовое быдло не надо принимать! Мы устали уже от вашего сплошного потока вранья. Наслаждайтесь баблом но не удивляйтесь если вам на улице кто-то в рожу плюнет. Против народа я вам не рекомендую выступать!
cocs
5684 дн. тому
Я бы посмотрел когда люди узнали бы что "зсК" мотивированная структура и на людей им просто начхать, что они зарабатывают тем что создают конфликт, а потом сдирают с застройщика леве, а людей кидая говорят что у них деньги и мы ничего не сделаем. Если бы людишки знали они их бы на куски порвали!.. Надо будит им как то подсказывать что бы не велись на фуфло таких как "зсК"!
есть тема
5684 дн. тому
Народный контроль - почти полностью коммерческий проект. Кто заказал програмку, тот так сказать ее и танцует. Что обижаться тем, на кого наехали "контролеры". Собирайте бабули. Будет необходимая сумма, обращайтесь и будет вам расследование "знесення памяток" и пр.
cocs
5684 дн. тому
читаю ваши высказывания и не вижу ни чего аргументированного со стороны "сохраним старый Киев", собралась кучка мелких пи... которые прикрываясь мнением всех Киевлян размышляют вместо них. А вместо того чтобы помогать людям договариваться с застройщиком, вы провоцируете конфликты которые не дай Бог приведут к летальным исходам, если вы мыши то и сидите себе в норах и не пи...!
АЛЁНОФОБ
5684 дн. тому
Вот про таких клеили в подьездах листовки-НЕ ССЫ В ПОДЬЕЗДЕ-ТЫ ЖЕ НЕ ДОНЕЦКИЙ. КИЕВЛЯНЕ!СОЗНАТЕЛЬНАЯ ЛИМИТА -НАШ ВРАГ. А ЭТА ГОСПОДИ ПРОСТИ АЛЁНА - именно с.л.
5684 дн. тому
Альоно - ви хочете ім'я - будь-ласка, - Ігор Розкладай І це я, (цензура) обдзвонив кілька телеканалів, коли спалили дохідний купецький дім на Щекавицькій і почув, "ми не знімаємо", "сьогодні вихідний і т.д". І це при тому що всі місцеві знають що на тому місці хочуть збудувати н-поверховий сарай. А той сюжет, що зняли так в ефірі і не побачив, бо певно десь о 12 дня поставили щоб ніхто не звернув увагу. І Я вважаю, що ви мене особисто звинуватили в замовних наїздах на "бідних забудовників", бо я хоч не часто буваю на пікетах, але разом з друзями і іншими небайдужими громадянами стояв на Аскольдовій, коли там братки- головорізи були, а вас там щось не було видно!!! І за 2 роки вже знищено кілька старовинних будинків на Подолі і чогось вашого розслідування не було видно, чому раптом палають дахи і хто там що хоче будувати! І ви чогось не знімаєте про Боричів тік, де будинок якому 190 років знищують на очах - і поруч Україна 3000. І вже охоронної таблички нема. А поруч тихо зводяться будиночки. І ви чогось не розслідували як в охоронній зоні, де заборонено будь-яке будівництво, була знесена пам'ятка архітектури і збудували куб (біля опери)! Зате звернулися з інформаційним запитом в Мін'юст. Сідайте - п'ять, урок по інфозапитам вивчили. Привіт Порошенку і іжє с німі!
Різниченко Дмитро
5684 дн. тому
Альона, мене звуть Різниченко Дмитро.
Ти - {CENSORED}.
Алена Кочкина
5684 дн. тому
Подписывайтесь своими собственными именами и фамилиями господа и тогда это будет честно и открыто. А тявкать из-за угла под никами - это низко и непрофессионально. Трусов из себя нужно выбивать. Всего наилучшего.
до екс-понаєхавшої
5684 дн. тому
Ну ви розумієте про кого я. Культурна і освічена людина цінує чужу історію як свою... а міграція завжди була і є, і це дійсно не визначальний фактор Але як кажуть в чужому місті свої хмарошкрьоби не будують... якщо людина приїхала і вболіває на рівних то вона ажніяк не понаїхавша, але ж решта заявляє "оце всьо треба знести - їздити неможливо". Хоча визнаю, вскипів, бо мало того що є Гладчук так і ця ж туди...
гість
5684 дн. тому
Альоно, ви вкрай непрофесійна.. шкода щотакі люди працюють у великій журналістиці.. і ціквво чому?
Марко
5684 дн. тому
На жаль, такої громадської організації чи партії, чи комерційного холдингу, не існує. А поза партіями чи холдінгами для Вас життя не існує? Своєю заявою Ви ще раз довели, що нічого, окрім брехати, та ще й по дурному брехати - не вмієте. В нормальній країні Ви б з роботи вилетіли за таку непрофесійну заяву. "Тому заява, що «будівництво загрожує зруйнувати прилеглі будинки», нагадує нахабну та цинічну брехню." Ви грамотно навчіться формулювати думку. Безграмотне брехло.
екс-понаєхавша
5684 дн. тому
до ПЄТЄНЕНАВИСНИК ви полегше у своєму (частково) справедливому гніві. в цій громадській ініціативі багато "понаєхавших", яким чомусь не байдуже. справа ж не в цьому, їй богу :)
P.S
5684 дн. тому
ВИ програму назвіть по-інакше. Я вам, як частина народу право не делегував на контроль, а значить ваша назва є наклепницькою і вводить в оману споживачів!
ПЄТЄНЕНАВИСНИК
5684 дн. тому
Альоно, ХХХ, А ЧОГО Ж ВИ НЕ ЗНІМАЛИ ПРО ПІДПАЛИ НА ПОДОЛі? КОЛИ ВАМ ДЗВОНИЛИ, ЩО НАМ СКАЗАЛИ - "5-й канал про таке не знімає" (Бо ПЄТЯ ЗАБОРОНИВ) А тут голосок прорізався! ДА ВСІМ ВІДОМО що немає такої організації - її так і називають ініціатива - це зібрання громадян, яким не байдуже це місто відкрили Гамерику через форточку. ВИ ПРОБУВАЛИ ГО ЗАРЕЄСТРУВАТИ в Мін'юсті, га? А посилатися на 3-х калік, даруйте.. в Києві киян не так багато, решта - "понаєхалі", яким глибоко начхати що з ним коїться. І ви теж така!
wm
5685 дн. тому
Це що за {CENSORED} -АЛЬОНА КОЧКiНА? Що за {CENSORED} з такими IМЕНЕМХВАМIЛIEЮ? Правда:"Доборолась Украiна до самого краю..."
Артем Чапай
5685 дн. тому
Альона, "громадська ініціатива" і справді не зареєстрована - з багатьох міркувань. Але що значить "не існує", як щодо кількох сотень людей, що пишуть до http://community.livejournal.com/saveoldkyiv ? ви з тих, що дотримуються радянського принципу "без бумажки ти какашка"? як щодо фактичних дій, збереженої Пейзажки, де зараз замість котловану розбито-таки сквер? до речі, та земля належала саме людям від БЮТ. що стосується Наб-Хрещатицької - якщо там замість Подол Хорайзону спробують будувати заправку - ми так само боротимемось і з цим. так звана [censored]...
boga4
5685 дн. тому
Цікаво, на кого ця примітивна брехня розрахована? Ці кочкіни вже зовсім за дибілів нас вважають ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду