detector.media
06.10.2008 16:54
Альона Кочкіна: Закиди у непрофесіоналізмі є наклепницькими
Альона Кочкіна: Закиди у непрофесіоналізмі є наклепницькими
На адресу «ТК» надійшла відповідь Альони Кочкіної на відкритий лист, поширений громадською ініціативою «Збережи старий Київ», у котрому журналістці закидали упередженість у висвітленні (у програмі «Народний контроль») конфлікту довкола будівництва житлового комплексу Horizon Podol за адресою Набережно-Хрещатицька, 9. У листі, зокрема, йшлося, що журналістка у такий спосіб «намагалася дискредитувати громадський рух людей, котрі відстоюють своє конституційне право на житло». Наводимо текст листа повністю без змін.
 
Шановні представники громадської ініціативи «Збережи старий Київ»!
На жаль, я не мала можливості ознайомитись із вашою публікацію та надіслати свою відповідь на ваше звернення у «Детектор медіа» 3.10.2008 у зв’язку із засіданням суду по моїй справі у Донецьку.
 
Пізніше я ознайомилася з публікацією відкритого листа так званої громадської ініціативи «Збережи старий Київ» і вважаю, що
 
По-перше.
Під час підготовки до ефіру журналісти програми «Народний контроль» наводили довідки у Міністерстві юстиції України та його регіональних підрозділах з приводу існування г. і. «Збережи старий Київ». На жаль, такої громадської організації чи партії, чи комерційного холдингу, не існує.
 
По-друге.
Що стосується необґрунтованих звинувачень. Я вважаю, що це пов’язано передусім із розслідуванням кримінальної справи №57-1770 за фактом хуліганства, передбаченим ст. 296 ч. 2 КК України, яка була порушена за наслідками погрому агресивними молодиками будмайданчика по вул. Набережно–Хрещатицькій, 9 саме 26 червня 2008 року.
 
По-третє.
За даними нашого журналістського розслідування, жодних «тріщин» «по деяких під’їздах», як про це пишуть аноніми з ЗСК, через будівництво, яке веде фірма «Ю Ай Пі», не з’явилося. Про це свідчать висновки Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій, експерти якого проводять постійний моніторинг прилеглих будинків на предмет «руху стін та плит». У випадку вашого інтересу я готова надати фотокопії цих висновків редакції «Детектор медіа» за першою вимогою.
 
Тому заява, що «будівництво загрожує зруйнувати прилеглі будинки», нагадує нахабну та цинічну брехню.
 
По-четверте.
У журналістському розслідуванні дійсно було наведено інформацію з газети «Україна молода» від 19 серпня 2008 року, у якій автор повідомляє, що на Набережно–Хрещатицькій, 9 замість житлового комплексу має бути збудовано сімейну автозаправку«Рось-1» родини бютівських депутатів Семиног. Саме тому, за канонами журналістики, цю інформацію безпосередньо коментував особисто нардеп із БЮТу Анатолій Семинога та його молодший колега з Подільської райради по БЮТу, мешканець будинку по Набережно-Хрещатицькій, 11 Перебийніс.
 
По-п’яте.
Щодо поширеної інформації, що громадська акція, яка переросла у погром будмайданчику з руйнуванням паркану, побиттям будівельників тощо, зібрала понад 60 місцевих мешканців, то під час зйомок лише одиниці з десятків опитаних киян, які проживають біля будівництва, заявили, що вони були 26 червня.
 
Натомість я можу навести конкретні прізвища сімей (та їх адреси), які підтримують будівництво житлового комплексу. Це, наприклад, родина Бобко з Братської, 4 кв. 23, Стукаленки з Братської, 4 кв. 29, чи не найстаріший корінний подолянин Ронсков з 18-ї квартири по Братській, 4. Не заперечують проти будівництва родини Мельниченків, Буравчиків, Ячників та інші з Набережно-Хрещатицької, 11.
 
Тому я вважаю, що закиди в особисто моєму та творчої команди телепрограми «Народний контроль» непрофесіоналізмі є наклепницькими.
 
Альона Кочкіна, керівник та ведуча програми «Народний контроль»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY