Журналіст Альона Кочкіна визнана цивільним позивачем

19 Лютого 2007
25394
19 Лютого 2007
13:02

Журналіст Альона Кочкіна визнана цивільним позивачем

25394
Журналіст Альона Кочкіна визнана цивільним позивачем

Журналіст Альона Кочкіна визнана цивільним позивачем у справі про стеження за журналістами «Закритої зони». Про це повідомила «Детектор медіа» сама журналістка.

У повідомленні наводиться витяг із постанови Калінінської районної прокуратури м. Донецька про визнання цивільним позивачем, датованої 25 грудня 2006 року. Цим же числом датовано надходження до прокуратури відповідної заяви.

Нагадаємо, 15.12.2006 на прес-конференції в УНІАН Альона Кочкіна повідомила, що надіслана нею заява про визнання цивільним позивачем та відшкодування моральних збитків у сумі 1 млн гривень за тиждень до цього повернулася до неї з пояснювальною запискою пошти, де вказано, що термін зберігання листа вичерпано.

Кочкіна заявила, що в даному випадку Донецька прокуратура, дізнавшись, що лист від неї, відмовилася його забрати. Вона також наголосила, що відповідний лист буде знову направлений на адресу Донецької прокуратори, а в разі його чергового повернення особисто поїде до Донецька та віддасть ці документи.

Журналіст не виключила, що звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

До цього, Кочкіна подала заяву до Донецької прокуратури на дії одного з приватних охоронців, який не дозволив їй проводити відеозйомку біля резиденції Ахметова у 2005 році. Альона Кочкіна суд виграла.

Після цього журналістка подала до суду позов із вимогою відшкодувати їй моральну шкоду за порушення недоторканності приватного життя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25394
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду