Альона Кочкіна оскаржуватиме бездіяльність прокуратури Калінінського району міста Донецька в Адміністративному суді

13 Липня 2007
12670
13 Липня 2007
14:37

Альона Кочкіна оскаржуватиме бездіяльність прокуратури Калінінського району міста Донецька в Адміністративному суді

12670
Альона Кочкіна оскаржуватиме бездіяльність прокуратури Калінінського району міста Донецька в Адміністративному суді

Альона Кочкіна подала позов до Адміністративного суду на бездіяльність прокуратури Калінінського району міста Донецька у розслідуванні кримінальної справи щодо стеження за журналістами «Закритої зони». Про це «ТК» повідомила  самаАльона Кочкіна.

 

У позовній заяві вона наголошує на тому, що з листопада 2006 року органами досудового слідства не було проведено жодної слідчої дії у цій справі

 

«Органами досудового слідства вже порушені всі можливі строки проведення досудового слідства по даній кримінальній справі і справу не передано до суду. Так як цього протягом 12 місяців не зроблено, вважаю, що досудове слідство по даній справі з незрозумілих причин затягується», - йдеться в позовній заяві.

 

Журналістка вимагає визнати бездіяльність прокуратури Калінінського району міста Донецька при розслідуванні кримінальної справи № 67-1709 незаконною та зобов’язати її вжити всіх заходів для всебічного, повного та об’єктивного дослідження обставин справи.

 

Нагадаємо, що у травні 2005 року знімальна група програми «Закрита Зона» намагалася відзняти деякі будівлі, які вважаються власністю Ріната Ахметова у місті Донецьку. Люди, які представлялися охоронцями цих будівель, але не показували жодних документів, перешкоджали знамільній групі у проведенні зйомки. Також знімальною групою був помічений факт стеження за ними.

 

23 червня 2005 року прокуратурою Донецької області за заявою Альони Кочкіної було порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста (стаття 171 КК України), хоча заяву було подано ще 13 травня. 1 липня зі справи було виділено в окреме провадження кримінальну справу № 67-1709 за фактом порушення недоторканності приватного життя за ознаками злочину, передбаченого ст. 182 КК України. 19 вересня 2005 року управління МВС України в Донецькій області надало диск із відеозаписом стеження, яке здійснювалось професійно декількома особами. Однак, диск до справи долучено не було, і прокуратура, якій було передано копію диску, заявила, що їй про його існування нічого не відомо. Відео було показане по телебаченню. Справа про перешкоджання професійній діяльності була відправлена на дорозслідування у лютому 2006 року. Пізніше одного з охоронців фірми «Люкс», що безпосередньо перешкоджали роботі журналістів, було засуджено і відразу амністовано.

 

 

Як вже повідомляла «ТК», раніше Альона Кочкіна оголосила про свій намір подати позов до Європейського суду через бездіяльність правоохоронних органів щодо розслідування кримінальної справи, в якій її визнали потерпілою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12670
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду