Ініціатива «Збережи старий Київ» заявляє, що програма Альони Кочкіної дискредитує 5 канал

3 Жовтня 2008
12422
3 Жовтня 2008
12:59

Ініціатива «Збережи старий Київ» заявляє, що програма Альони Кочкіної дискредитує 5 канал

12422
Ініціатива «Збережи старий Київ» заявляє, що програма Альони Кочкіної дискредитує 5 канал
Громадська ініціатива «Збережи старий Київ» розповсюдила відкритий лист до 5-го каналу.
 
Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» звертається до керівництва 5-го каналу з проханням звернути увагу на роботу деяких журналістів каналу, зокрема журналістки телепрограми «Народний контроль» Олени Кочкіної.
 
У випуску програми від 22 вересня йшлося про будівельний рекет у столиці. Як приклад було приведено будівництво житлового комплексу Horizon Podol за адресою Набережно-Хрещатицька, 9. У телепередачі будівництво було представлене як таке, що відповідає державним будівельним нормам та має усю дозвільну документацію. Проте доводимо до відома журналістів та керівництва 5-го каналу, що дане будівництво загрожує зруйнувати прилеглі будинки, по деяким під’їздам уже зараз можна бачити тріщини. Ми переконані, що відповідно до стандартів чесної та неупередженої журналістики така інформація повинна була знайти своє відображення у сюжеті.
 
Саме загроза руйнування будинків вивела людей на вулицю на акції протесту. Натомість посадовці та експерти, котрі коментували ситуацію у телепередачі, доводили, що акції протесту проводились для відстоювання інтересів депутатів конкретної політичної партії, представленої у Київміськраді. Таким чином, журналіст намагалася дискредитувати громадський рух людей, котрі відстоюють своє конституційне право на житло.
 
Не відповідає правді також інформація про те, що проти будівництва виступає лише кілька чоловік серед місцевих мешканців. Так, згадувана у телепередачі акція протесту зібрала понад 60 осіб, що проживають у сусідніх домах. Окрім того, у передачі не було згадано про те, що протягом тижня після акції до квартир людей приходили невідомі, котрі погрозами та шантажем намагалися переконати людей припинити протести. Понад 80 людей підписали заяви до міліції з вимогою розслідувати дану справу. Чи не є це доказом того, що у даному випадку йдеться про обурення трохи більше як «кількох чоловік»?
 
«Збережи старий Київ» сподівається, що така упередженість була спричинена тільки непрофесіоналізмом команди, що готувала сюжет, і не відображає позицію 5-го каналу щодо громадського руху в Києві загалом та окремих людей, котрі намагаються відстояти своє конституційне право на житло. Хочемо вірити також, що дана програма не є свідченням існування замовних сюжетів на «каналі чесних новин». Просимо керівництво 5-го каналу відреагувати та не дати окремим журналістам дискредитувати своє ім’я.
 
Детектор медіа звернулася по коментар до 5-го каналу та до Альони Кочкіної. Їх буде опубліковано, щойно вони надійдуть до редакції «ТК».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12422
Теги:
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Марко
5684 дн. тому
Лумаю, что моя тезка, которая уже 4 год судится со структурой Ахметова, причем довольно успешно, уже доказала свою порядочность.

Ваша тезка доказала, что она такая же {CENSORED} как Вы.
inna
5687 дн. тому
to знающий: можна конкретні імена, дати і суми?
Алена
5688 дн. тому
Лумаю, что моя тезка, которая уже 4 год судится со структурой Ахметова, причем довольно успешно, уже доказала свою порядочность. Знаю, что на том, чтобы она забрала заявление, уже многие пытались нагреть себе руки и деньги. Но она держится - молодчинка! А все эти так званые зеленые организации уже давно зарабатывают деньги именно таким способом о котором она сказала. У нас в Одессе как только закладывается дом, тут же прибегают "Защитники" с воем "Караул! Тут были могильники!" После чего им передаются 10 процентов квартир в доме. А крышует им Руководство города. Все уже давно придумано Граждане Непонимающие! Читайте Ильфа и Петрова!
кия
5688 дн. тому
Эй, киевляне, уже у всех все отняли, вы что, не заметили?Если отрезают по полпальчика у вашего ребенка, вы будуте каждый раз подавать иски?!НАЙДИТЕ ЗАСТРОЙЩИКОВ ПО ДРУГОМУ, ТАК, КАК СОВЕТОВАЛ ЯРЕМА ВИШНЕВЕЦКИЙ-"ЧТОБ ОНИ ЧУВСТВОВАЛИ, ЧТО УМИРАЮТ"
2 знающий
5688 дн. тому
"строить на площадке, на которую есть все документы.... " Не понаслышке знаю КАК получают все эти самые разрешительные документы. Так что не надо защищать застройщиков... Пусть работают честно, пусть считаются с жителями, не отнимают у них право на свет и зелёный двор - тогда будет другой разговор.
5688 дн. тому
Этой {CENSORED} тоже надо как-то деньги зарабатывать. Видимо за такие сюжеты платят намного больше.
знающий
5688 дн. тому
да ладно. это бизнес.... много знакомых застройщиков жаловались, что у них постоянно приходят фирмочки, которые требуют немалое бабло. заплатишь 1 раз - приходят другие. они ставят платных бабушков, которые вообще может и не живут в этом доме и угововаривают других..... это просто строительный рекет. поговорите не с сумашедшими, которые борятся за срубленное дерево на строительной площадкой, а с застройщиками. они расскажут... сколько сотен тысяч денег у них требуют за то, чтобы им позволили строить на площадке, на которую есть все документы....
5688 дн. тому
Олена теж підневільна людина - з Пєтєю, який сам є земельним рейдером ильно правди не скажеш, хоча звісно їй це честі не додає
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду