«Збережи старий Київ» відповідає Альоні Кочкіній

22 Жовтня 2008
29048
22 Жовтня 2008
18:03

«Збережи старий Київ» відповідає Альоні Кочкіній

29048
«Збережи старий Київ» відповідає Альоні Кочкіній
Ініціатива «Збережи старий Київ» звинуватила автора і ведучу програми «Народний контроль», яка виходить на 5 каналі, у непрофесіоналізмі. У відповідь Альона Кочкіна заявила, що ініціативи «Збережи старий Київ» не існує. Продовження розмови…
 
Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» вважає за необхідне ще раз донести свою позицію щодо протестів проти будівництва на вул. Набережно-Хрещатицькій, 9 оскільки, судячи з відповіді керівника та ведучої програми «Народний контроль» Альони Кочкіної попередній лист не був для неї достатньо аргументованим.
 
Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» дійсно не зареєстрована у Міністерстві юстиції. Якщо це докір нам – ми його не розуміємо. Невже необхідно мати папірець з якоїсь установи, щоб займати активну громадянську позицію? Ми розуміємо, що в нашій країні досі діє принцип «без бумажки ты букашка», але навряд чи він сприяє створенню громадянського суспільства, якого ми з вами так щиро прагнемо, чи не так?
 
Спеціально для пані Кочкіної ми підготували короткий сюжет з коментарями мешканців прилеглих будинків. Зокрема, на відео Ви можете побачити свіжі тріщини по всій квартирі однієї з мешканок, наявність яких проігноровані в Вашому сюжеті.
 
Ми хочемо поцікавитись у пані Кочкіної, чому про громадські слухання, на яких нібито більше ста людей висловились «за», і лише 20 – «проти» будівництва, місцеві мешканці нічого не знали? Чому в Вашому сюжеті немає жодної людини, крім якогось чиновника, яка підтвердила би законність цих слухань? Зрештою, чому б Вам було просто не походити по квартирах і не спитатися у людей про справжні, несфабриковані, громадські слухання, на яких понад сто людей висловились «проти» будівництва своїми підписами, а «за» - жодного. Було багато виступаючих, де протест місцевих викладений різнобічно і аргументовано. Ми відсканували спеціально для Вас протокол громадських слухань для того, щоб Ви ознайомились з думкою простих людей, проігнорованою в Вашому сюжеті. Всі ці люди – не звезені забудовником невідомі особи, вони справді живуть у цих будинках, і кожен може підтвердити автентичність свого підпису особисто.
 
Нагадаємо, що згідно законодавства України, згода мешканців прилеглих будинків для початку будівництва є ОБОВ'ЯЗКОВОЮ.
 
У Вашому сюжеті було багато сказано про наявність у забудовника всієї необхідної дозвільної документації. Знаючи про рівень корупції в нашій державі нескладно здогадатись, яким чином ці дозволи отримані. Крім сфабрикованного протоколу громадських слухань, чого тільки вартує землевідвід, проведений в порушення цілої низки нормативних і законодавчих актів. І це не наша особиста думка, а відповідь прокуратури міста Києва на скаргу місцевих мешканців, скан якої ми також надсилаємо Вам.
 
Громадянська ініціатива «Збережи старий Київ» наполягає, що у программі «Народний контроль», що вийшла на 5-му каналі, були відверто проігноровані істотні обставини конфлікту навколо будівництва на вулиці Набережно-Хрещатицькій, унаслідок чого у глядача могло скластися викривлене, чи навіть спотворене враження про ситуацію. Ми вимагаємо від керівництва телеканалу, і особисто від журналістки Альони Кочкіної чіткої, щирої реакції на висунуті, цілком коректні, зауваження.
 
Згадане відео та скани документів Ви знайдете тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Збережи старий Київ»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29048
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5668 дн. тому
Не відміняються. Вона пропонувала перенести їх на іншу дату, оскільки ні забудовник, ні представники Райради (керуючі) не з'явилися. Жителі були проти чергового перенесення. Шкуро виступила як уповноважений представник, вона до речі потім й підписала протокол, де жителі висловились проти забудови. Виступ її є у відеозаписі.
інсайдер
5668 дн. тому
Дивний там протокол громадських слухань. На них же виступала представниця райадміністрації і сказала, що слухання відміняються. А у протоколі її виступу нема.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду