Журналістка Альона Кочкіна позивається про відшкодування моральних збитків

1 Листопада 2006
2345
1 Листопада 2006
10:00

Журналістка Альона Кочкіна позивається про відшкодування моральних збитків

2345
Журналістка Альона Кочкіна позивається про відшкодування моральних збитків

У справі про стеження за журналістами «Закритої зони» з'явилась нова заява. Альона Кочкіна, визнана потерпілою та цивільним позивачем у цій справі, позивається про відшкодування моральних збитків.

 

Шкоду, завдану їй невстановленими особами, які 13 травня 2005 року в Донецьку знімали журналістку прихованою камерою, Альона Кочкіна оцінює в 1 мільйон гривень.

 

Нагадаємо, 23 червня 2005 року прокуратурою Донецької області за заявою Альони Кочкіної було порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста (стаття 171 КК України), хоча заяву було подано ще 13 травня. 1 липня зі справи було виділено в окреме провадження кримінальну справу № 67-1709 за фактом порушення недоторканності приватного життя за ознаками злочину, передбаченого ст. 182 КК України.

 

19 вересня 2005 року управління МВС України в Донецькій області надало диск із відеозаписом стеження, яке здійснювалось професійно декількома особами. Однак, диск до справи долучено не було, і прокуратура, якій було передано копію диску, заявила, що їй про його існування нічого не відомо. Відео було показане по телебаченню. Справа про перешкоджання професійній діяльності була відправлена на дорозслідування у лютому 2006 року. Пізніше одного з охоронців фірми «Люкс», що безпосередньо перешкоджали роботі журналістів, було засуджено і відразу амністовано.

 

Стеження за журналістами «Закритої зони» було, ймовірно, пов'язане з їх намаганням відзняти певні будівлі, що належать відомому бізнесмену Рінату Ахметову.

 

Зараз Альона Кочкіна є незалежним журналістом і готує до виходу книжку «Крымский гамбит» - другої частини серії «Мафія в Україні» фонду «Антикорупція» Бориса Пенчука.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду