Волинські депутати-опозиціонери протестують проти графіка висвітлення діяльності місцевих рад в комунальних ЗМІ

22 Травня 2008
21404
22 Травня 2008
13:48

Волинські депутати-опозиціонери протестують проти графіка висвітлення діяльності місцевих рад в комунальних ЗМІ

21404
Волинські депутати-опозиціонери протестують проти графіка висвітлення діяльності місцевих рад в комунальних ЗМІ
22 травня на сайті «Волинь регіон» з’явилася заява депутатів Волинської обласної ради від Партії регіонів з приводу нібито порушення Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» щодо висвітлення діяльності депутатів місцевих рад в комунальних засобах масової інформації, датована 6 травня.
 
Депутати заявляють протест проти, на їхню думку, несправедливого розподілу ефірного часу на Волинській обласній державній телерадіокомпанії на 2008 рік у передачах «Актуально» і «Наші депутати» (радіо).
 
Голову Волинської обласної ради Грицюка А. П. звинувачено в тому, що затвердженими графіками передач він надав ефірний час депутатам від БЮТ та НУ, який перевищує в десять раз ефірний час депутатів від ПР, НПУ, СПУ й блоку «Рідна Волинь», що, мовляв, дискримінує право частини депутатів звітувати про свою діяльність в обласній раді. «Грицюк А. П. порушив статтю 11 пункту 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» – стверджується в заяві.
 
Ольга Куліш, перший заступник генерального директора Волинської обласної державної телерадіокомпанії, здивована появою подібної заяви. Зокрема вона зазначила: «З секундоміром не сидимо – чесно скажу. Адже йдеться про передачі, створені згідно із відповідним законом та за договором із Обласною радою. В них розповідається про діяльність керівництва і комісій Обласної ради. Якщо ж серед керівництва чи серед представників певних комісій немає представників конкретних партій, то ми нічим не можемо зарадити. Крім того, графік передач складається Облрадою.
 
В свою чергу, в репортажах ми повноцінно висвітлюємо діяльність Облради, де депутати названих партій, зокрема ПР, світяться, аж гай шумить. Крім того, не йдеться про передвиборчу агітацію, де дійсно потрібно ретельно слідкувати за балансом представництва різних політичних сил.»
 
 
 
Наводимо текст заяви:
 
Заява депутатів Волинської обласної ради від Партії регіонів з приводу порушення Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» щодо висвітлення діяльності депутатів місцевих рад в комунальних засобах масової інформації
 
Депутати Волинської обласної ради від Партії регіонів заявляють протест проти несправедливого розподілу ефірного часу на Волинській обласній державній телерадіокомпанії радіо на 2008 рік у передачах «Наші депутати» та «Актуально».

Ми, вважаємо, що голова Волинської обласної ради Грицюк А.П. затвердженими 17.01.2008 р. та 29.02. 2008 р графіками, надавши ефірний час депутатам від БЮТ та НУ, який перевищує в десять раз ефірний час депутатів від Партії регіонів, Народної партії України, Соціалістичної партії України, Блоку «Рідна Волинь», дискримінує право частини депутатів звітувати про свою діяльність в обласній раді та про позицію депутатів різних політичних сил при вирішенні політичного та соціально-економічного життя області. Цим самим Грицюк А. П. порушив статтю 11 пункту 4 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», відповідно до якого таке питання щодо висвітлення діяльності депутатів місцевих рад в комунальних засобах масової інформації повинна вирішувати обласна рада, а не її голова одноособово.

Звертаємося до постійної комісії з питань духовності, культури, релігій, засобів масової інформації, зв'язків з громадськими організаціями та політичними партіями дати звіт на наступній сесії Волинської обласної ради про використання ефірного часу та коштів для висвітлення діяльності депутатів Волинської обласної ради у 2007 р. в розрізі політичних партій та блоків, які представлені в раді.

Вимагаємо від керівництва обласної ради забезпечити у 2008 році відповідно до вимог Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» рівний доступ всіх політичних партій, які представлені в обласній раді до засобів масової інформації комунальної форми власності з метою оприлюднення результатів власної депутатської діяльності та інформування про роботу політичних партій та блоків у Волинській обласній раді.

Звертаємося до редакторів та журналістів засобів масової інформації Волинської області підтримати наші пропозиції. Ваша громадянська позиція надасть змогу об'єктивно висвітлювати діяльність депутатів від різних політичних сил та блоків, що в свою чергу формуватиме громадянське суспільство в нашій області.
 
6 травня 2008 р.   
м. Луцьк
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21404
Читайте також
29.11.2004 12:41
студент Інституту журналістики, для „Детектор медіа”
2 753
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду