Названо лауреатів Пулітцерівської премії 2008 року в галузі журналістики

8 Квітня 2008
16266
8 Квітня 2008
10:11

Названо лауреатів Пулітцерівської премії 2008 року в галузі журналістики

16266
Названо лауреатів Пулітцерівської премії 2008 року в галузі журналістики
Сьомого квітня Колумбійський університет (Нью-Йорк) назвав лауреатів Пулітцерівської премії 2008 року в галузі журналістики.

Переможцем у найпрестижнішій номінації «За служіння суспільству» стала газета «Вашингтон пост» за розкриття теми поганого поводження з пораненими американськими військовослужбовцями в госпіталі Уолтер-Рід після їхнього повернення з Іраку й Афганістану.

Газета перемогла ще в 5 із 20 номінацій за висвітлення «гарячих» новин, публікації на внутрішню і міжнародну тематику, а також в жанрах нарису й коментаря.

У номінації «Журналістське розслідування» переможцями стали журналісти
 «Нью-Йорк таймс» й «Чикаго трібюн».
Пулітцерівська премія вручається з 1917 року. Першим її лауреатом був Герберт Байярд Своп, американський журналіст, який опублікував в «Нью-Йорк уорлд» серію матеріалів «Германська імперія зсередини».
 

Розмір премії – $ 10000. В номінації «За служіння суспільству» лауреатові вручається ще й золота медаль.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16266
Читайте також
08.05.2007 09:59
для «Детектор медіа»
20 417
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду