Українська діаспора США знов вимагає посмертно позбавити Волтера Дюранті Пулітцерівської премії

22 Листопада 2007
21659
22 Листопада 2007
11:03

Українська діаспора США знов вимагає посмертно позбавити Волтера Дюранті Пулітцерівської премії

21659
Українська діаспора США знов вимагає посмертно позбавити Волтера Дюранті Пулітцерівської премії
У Сполучених Штатах Америки проходить акція представників української діаспори з вимогою позбавити покійного Волтера Дюранті найпрестижнішої журналістської нагороди – Пулітцерівської премії. Про це повідомляє «Радіо Свобода».
 
Волтер Дюранті був кореспондентом газети «Нью-Йорк Таймз» у Радянському Союзі під час Голодомору в Україні. На думку організаторів акції, він свідомо приховував інформацію про злочини сталінського режиму та виправдовував їх. Дюранті також різко виступав проти інших західних журналістів, які друкували правду про Голодомор, і називав їх брехунами.
 
Учасники планують ухвалити звернення до Колумбійського університету у Сполучених Штатах, який відповідає за присудження цієї престижної журналістської нагороди, з черговим проханням позбавити її Волтера Дюранті. Раніше комітет уже відмовляв їм у цьому.
 
Організатор акції, випускник Колумбійського університету Іван Лозовий в інтерв’ю Радіо Свобода розповів про діяльність Волтера Дюранті: «Історично встановлено, що він свідомо брехав про Голодомор, фактично був не журналістом, а пропагандистом. Видана книжка про нього, яка називається „Апологет сталінізму“. Щоб він стояв серед інших журналістів, які отримали цю премію, – це не робить честі „Нью-Йорк Таймз“».
 
Українці у Сполучених Штатах вже давно ведуть кампанію за відкликання нагороди, яку присудили Дюранті у 1932 році.
 
Цієї суботи в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодоморів та політичних репресій.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21659
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду