Пулітцерівську премію здобули Bristol Herald Courier, а за художню літературу - Пол Гардінг

13 Квітня 2010
11090
13 Квітня 2010
10:46

Пулітцерівську премію здобули Bristol Herald Courier, а за художню літературу - Пол Гардінг

11090
Пулітцерівську премію здобули Bristol Herald Courier, а за художню літературу - Пол Гардінг

У Нью-Йорку оголошено лауреатів Пулітцерівської премі, повідомляє інформаційне агентство УНІАН з посиланням на Associated Press.

 

Переможцем в найпрестижнішій номінації «За служіння суспільству», лауреат якої одержує спеціальну золоту медаль, стала газета Bristol Herald Courier. Газета, тираж якої не перевищує 40 тисяч примірників, заслужила нагороду за матеріал про зловживання під час виплат власникам ділянок відрахувань за розробку газових родовищ (газове роялті). Матеріал, підготовлений молодим журналістом Деніелом Джилбертом (Daniel Gilbert), змусив владу вжити законодавчих заходів, щоб уникнути зловживань.

 

Найбільшу кількість нагород здобула газета The Washington Post. Вона перемогла в кількох номінаціях: «Міжнародний репортаж», «Нарис», «Коментар» та «Художня критика».

 

Дві нагороди отримала The New York Times, у номінаціях «Розкриття національної теми» і «За майстерність».

 

У престижній номінації «За видатну подачу сенсаційного матеріалу» нагороду одержало видання The Seattle Times. Журі премії відзначило висвітлення вбивства чотирьох поліцейських у кафе в Сієтлі.

 

«Видатними розслідуваннями» визнали матеріали журналістського співтовариства ProPublica і The New York Times Magazine. Журналісти ProPublica одержали нагороду спільно з The New York Times Magazine за репортаж про лікарів, які рятували людей в Новому Орлеані після урагану «Катріна». The New York Times Magazine удостоївся премії за матеріал про корумпований підрозділ наркополіцейських.

 

У галузі художньої літератури Пулітцерівську премію одержав Пол Гардінг (Paul Harding).

 

З повним переліком лауреатів можна ознайомитися тут.

 

Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших в галузі журналістики й літератури в США. Її відносно скромний грошовий розмір - 10 тисяч доларів - принципово не підвищується, щоб уникнути комерціалізації конкурсу і дати дорогу некон`юнктурним і непопулістським роботам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11090
Читайте також
08.05.2007 09:59
для «Детектор медіа»
20 417
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
О.К.
5138 дн. тому
Paul Harding (born 1967) is an American author best known for his debut novel Tinkers (2009), which won the 2010 Pulitzer Prize for Fiction.Harding was drummer for the band Cold Water Flat за барабанами Paul Harding: http://www.youtube.com/watch#!v=AnNHf8l8p68&a=MF79D-rKOzc&playnext_from=ML
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду