Валентин Коваль (М1): «Перехід на цифру – завдання менеджерське, а не політичне»

28 Жовтня 2007
17687
28 Жовтня 2007
20:38

Валентин Коваль (М1): «Перехід на цифру – завдання менеджерське, а не політичне»

17687
Валентин Коваль (М1):  «Перехід на цифру – завдання менеджерське, а не політичне»
26 жовтня в Палаці «Україна» (Київ) відбувся Перший міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні», організований Незалежною асоціацією телерадіомовників України (НАМ) та Індустріальним Телевізійним Комітетом (ІТК). Метою заходу було створити середовище для вільного обговорення, спілкування та реальної співпраці усіх учасників переходу на цифровий формат мовлення.
 
Перша секція форуму була присвячена темі державного регулювання запровадження цифрового мовлення в Україні (модератор Тетяна Лебедєва, Нацрада України з питань телебачення та радіомовлення). В її роботі взяли участь міжнародні експерти Емір Вайзовіч (Боснія та Герцеговина), Рос Бігам та Ричард Наббен (обидва – Бельгія), Андрій Заславець (Україна, Мінтрансзв’язку), Тамара Мироненко (Нацрада з ТБ і РМ), Валентин Коваль (М1) та ін.
 
Серед багатьох побажань щодо регуляції цифрових процесів, Валентин Коваль, генеральний директор ТОВ «Телеодин» (М1, М2), висловив думку, що перехід на «цифру» – завдання менеджерське, а не політичне, а отже, функції держави мають бути там, де йдеться про зобов’язання України перед іншими державами – учасницями угоди «Женева – 2006», уточнення карти покриттів, турботу про державний сектор мовлення. Решта – ринок відрегулює сам.
 
«4 – 5 мультиплексів, - заявив пан Коваль. – цілком можна побудувати на гроші комерційних мовників, що врятує держбюджет від витрати зайвих 200 – 250 млн. доларів. А зекономлені гроші тоді можна буде витратити на соціальні програми із закупівлі декодерів, а не будівництво веж».
 
На це Олександр Богданов, начальник відділу супутникових технологій ірозвитку Концерну РРТ, зауважив, що на комерційних мультиплексах навряд чи вдасться зекономити, оскільки гроші держбюджету (2,934 млрд грн), зокрема на побудову веж, заплановано лише на побудову одного мультиплексу.  
 
По завершенні Першого міжнародного форуму «Цифрове мовлення в Україні» Катерина М’ясникова, голова Незалежної асоціації телерадіомовників України (НАМ), наголосила, що попри велику кількість доповідачів та змістовних висловлювань, Форум є віддзеркаленням ситуації із запровадженням «цифри» в Україні: «надто багато незрозумілих питань залишилося й надто мало часу, щоби в усьому розібратися».
 
Наступний міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» відбудеться за рік.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду