Ігор Курус: «Я проти того, щоб індустрія диктувала свої умови»

29 Жовтня 2007
31850
29 Жовтня 2007
12:29

Ігор Курус: «Я проти того, щоб індустрія диктувала свої умови»

31850
Перший заступник голови Нацради прокоментував Перший міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні».
Ігор Курус: «Я проти того, щоб індустрія диктувала свої умови»
26 жовтня в «Палаці Україна» (Київ) відбувся Перший міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні», організований Незалежною асоціацією телерадіомовників України (НАМ) та Індустріальним Телевізійним Комітетом (ІТК). Метою заходу було створити середовище для вільного обговорення, спілкування та реальної співпраці усіх учасників переходу на цифровий формат мовлення.
 
 «Ініціатива індустрії -  проведення форуму щодо цифрового мовлення -   є корисною, - прокоментував проведення форуму перший заступник голови  Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігор Курус. - Будь-які громадські організації та підприємства мають права обговорювати  ті проблеми, які їх хвилюють. Звичайно, ми братимемо до уваги і враховуватиме те, що було сказано на цьому форумі, якщо воно вкладатиметься в рамки соціальної відповідальності».
 
Сам пан Курус не брав участі у форумі; Національна рада була представлена Тетяною Лебедєвою та Тамарою Мироненко.
 
На форумі лунали різні думки щодо ролі держави у переході на цифрове мовлення. Коментуючи першу вагому спробу індустрії вступити в дискусію, в якій досі брали участь лише наглядові органи та зв’язківці, пан Курус зазначив: «Я визнаю вагому роль індустрії, але я проти того, щоб індустрія диктувала свої умови. Для цього існують органи державної влади, які мають урівноважувати інтереси індустрії та суспільства. Бо, якщо ми дозволимо індустрії цілком регулювати ці питання, це теж не буде добре, тому що вона спрямована на заробляння грошей. Я безпосередньо був ініціатором того, щоб індустрія була присутня в цьому процесі. І я хочу нагадати, що Нацрада проводила наради з керівниками компаній щодо «Плану розвитку телерадіопростору», врахувала їхні пропозиції й зауваження, і тільки після цього ухвалила цей документ».
 
«Детектор медіа» 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду