Хайп на пресконференції президента. Огляд політичних відеоблогів за 18–23 травня 2021 року

Хайп на пресконференції президента. Огляд політичних відеоблогів за 18–23 травня 2021 року

26 Травня 2021
3748
26 Травня 2021
15:00

Хайп на пресконференції президента. Огляд політичних відеоблогів за 18–23 травня 2021 року

3748
Олешко вважає, що Зеленський хворий, Соколова без надії чекає главу держави на інтерв’ю, а Петров переконує, що залучення Медведчука — це звичайна дипломатія Порошенка.
Хайп на пресконференції президента. Огляд політичних відеоблогів за 18–23 травня 2021 року
Хайп на пресконференції президента. Огляд політичних відеоблогів за 18–23 травня 2021 року

Пресконференція Володимира Зеленського за підсумками двох років на посаді стала топтемою як у токшоу та новинах, так і у блогерській спільноті. Інші теми, на кшталт оприлюднення Денисом Бігусом записів телефонних розмов Віктора Медведчука, хоч і обговорювалися, такого резонансу не мали.

Пресконференції

Наймедійніша людина країни дає пресконференцію за підсумками двох років президентства — що може бути кращим приводом збирати перегляди та коментарі? Тож блогери різного штибу кинулися хайпити на зустрічі Зеленського з пресою, хто як міг.

Прихильники Петра Порошенка змогли тільки критично. І навіть на межі фолу. Вгадайте, хто назвав тематичний ролик «Угашенный Зеленский отмочил и показал на пресс-конференции переписку с Дугарь»? Відповідь: Мирослав Олешко. «Все убедились, что он болен, что он неадекватный, что нас возглавляет идиот и наглый лжец», — не добирає слів блогер. А ще й журналісти, мовляв, зовсім не ставили гострих запитань. Олешко не став заморочуватися і видав стандартний набір штампів прихильника «Євросолідарності», озвучивши їх менторським тоном.

Розносить Володимира Зеленського і медіаповодир проросійського сегменту ютуберів Анатолій Шарій. Збігаються навіть дрібниці: як і Олешко, лідер партії червоних кульок згадує, як Зеленський на День вишиванки російську косоворотку вдягнув (хоча Шарію такі дії мали би бути до душі). Та Шарій пішов іще далі: розгледів, як під час входу президента в залу позаду пробігли коти. З такою уважністю до деталей не гріх і в НАБУ працювати. Наприкінці відео, виливши на Зеленського чергове відро помиїв, Анатолій Шарій щиро дивується, чого ж це журналістів його видання не пустили на пресконференцію? І справді, чому? Може, ви знаєте? (Торік ще пускали.)

Менш радикальні блогери не так сильно згущували фарби. Яніна Соколова, наприклад, вважає, що президенту варто ходити не лише на пресконференції, а й на інтерв’ю до критично налаштованих журналістів, як-от до неї. Загалом же про два роки президентства колишнього коміка блогерка міркує у стилі «Я думала, що буде гірше». Відзначаючи, що, попри численні запитання до президента, він таки не став на прогнозований багатьма проросійський курс.

Не задовольнився відповідями глави держави і журналіст Данило Мокрик. У відеоролику він у фірмовому саркастичному стилі відзначає: єдине, що виніс із пресконференції — акредитаційний бейджик. Мовляв, поставити запитання президенту так і не вдалося. Бо більшість присутніх журналістів, вважає Мокрик, виглядали «масовкою для президента». Сам же медійник хотів запитати в Зеленського, що ж такого цінного в роботі в Офісі президента противника Революції гідності Олега Татарова, що його досі не можуть звільнити?

А от Дмитро Гордон пішов найдалі: пророкував, що очікує на Зеленського вже після завершення політичної кар’єри. Але «бабаха» не сталося: Гордон певен, що чинний президент, пішовши з політики, повернеться в акторство. Де, мовляв, досяг значних успіхів. Як кажуть, знаємо і без попа, що в неділю свято.

Бігусе, руки геть від Порошенка

Значно менш активно коментували ще одну помітну тему тижня — публікацію на каналі Bihus.info записів телефонних розмов начебто кума Путіна Віктора Медведчука. З яких виходить, що той діяв в інтересах терористів та Росії, вирішуючи, як він стверджує на плівках, численні питання через президента Петра Порошенка. У «Європейській солідарності» одразу ж звинуватили у появі матеріалу Офіс президента.

Блогер Олексій Петров у тематичному відео пригадує: мовляв, перед пресконференцією Зеленського 2020 року раптово спливли так звані «плівки Деркача», а перед нинішньою — записи Бігуса, і в обох фігурує Петро Порошенко. Минулорічні плівки, що стосувалися розмов Порошенка та Байдена, після перемоги останнього на президентських виборах у США, говорить Петров, Зеленському довелося «куда-то засовывать», а Деркач узагалі зник із медійного поля.

Аж ось — відео від Бігуса, яке, певен блогер, точно смакуватимуть на президентській пресконференції (насправді ні). Що ж до звинувачень Порошенка в начебто підігруванні Медведчуку, як виходить із тих записів, Олексій Петров… просто починає перераховувати чесноти п’ятого президента та радіти, як добре, що у 2014 році обрали саме його. А взяв Порошенко Медведчука перемовником із Росією й терористами, мовляв, тільки тому, що його там чують, адже він — «не бандеровец». Ось так: звичайна дипломатія, а не те, що ви подумали.

А от власкор УНІАН у Росії Роман Цимбалюк, прослухавши записи, певен, що Віктор Медведчук у розмовах з окупантами «показал импотентность украинской власти» того часу. Тому «зачистка пророссийской колонны», каже блогер, може стати чи не найбільшим досягненням президента Зеленського. Якщо той, звісно, доведе справу до кінця. Нині ж, на думку Цимбалюка, справа додасть електоральних балів чинній владі, натомість понизивши рейтинги як «Опозиційної платформи — За життя», так і «Європейської солідарності».

«Записи Бігуса — мастхев на сьогодні. На них ми чуємо, наскільки подвійним, потрійним є нутро як Медведчука, так і Порошенка», — провадить у власному стримі екснардеп від Блоку Петра Порошенка, член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко. Водночас зауважуючи, що «своїм ротом Порошенко це коментувати не буде», адже, мовляв, зневажає своїх прихильників. Але на п’ятому президенті, певен блогер, вже давно «шапка горить».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3748
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду