«Буферна зона Байдена». Огляд політичних токшоу за 24—28 січня 2022 року

«Буферна зона Байдена». Огляд політичних токшоу за 24—28 січня 2022 року

2 Лютого 2022
6376
2 Лютого 2022
15:00

«Буферна зона Байдена». Огляд політичних токшоу за 24—28 січня 2022 року

6376
«Слуги народу» продовжують ігнорувати програму Савіка Шустера, Бригинець пророкує Зеленському невихід до другого туру президентських виборів, а Ганапольський називає Разумкова «другою людиною після Порошенка».
«Буферна зона Байдена». Огляд політичних токшоу за 24—28 січня 2022 року
«Буферна зона Байдена». Огляд політичних токшоу за 24—28 січня 2022 року

Можливе повномасштабне військове вторгнення Росії стало найбільш обговорюваною в Україні на тижні темою. Довкола неї різноманітні коментатори вибудували чимало теорій змов. У Шустера натомість згадували трагедію у Дніпрі, а на Прямому ключовою темою знову була справа Петра Порошенка, яку на каналі трактують як політичне переслідування.

24 січня, «Свобода слова», ICTV

Участь взяли голова Офісу президента Андрій Єрмак, його заступник Ростислав Шурма, прем’єр Денис Шмигаль, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, його попередник з уряду Гройсмана Павло Клімкін, міністр оборони Олексій Резников, його попередник з уряду Гончарука Андрій Загороднюк, голова правління ВГО «Громадянська мережа "Опора"» Ольга Айвазовська, ветеран бойових дій на сході Тарас Чмут, головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина, політолог Володимир Фесенко, відставний офіцер армії США Бен Ходжес, президент Польщі 1995–2005 років Александр Квасневський. Разом 13 гостей (12 чоловіків та одна жінка).

Йшлося про міжнародні позиції України на тлі російської військової загрози. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, ввімкнувшись до студії, коментував прийдешню зустріч радників «нормандської четвірки» (захід відбувся 26 січня). Посадовець відкинув поступки України агресору, які начебто полягали у знятті з розгляду законопроєкту «Про основи державної політики перехідного періоду» (пізніше в Кабміні пояснили це зауваженнями з боку Венеційської комісії). Єрмак запевнив: чинна влада пристає лише на вимоги українського народу. Ще казав, що Мінські угоди залишаються єдиною «робочою платформою» для перемовин, але виконувати їх влада планує лише в українських інтересах.

«За все хороше» в короткому ввімкненні згадав і прем’єр Денис Шмигаль. Щойно вийшовши із засідання РНБО, керівник уряду сказав: хай як Росія хоче підірвати українську економіку, вона залишається стабільною. Мовляв, енергоносіїв для опалювального сезону точно не забракне, а в лютому НАК «Нафтогаз» розпочне закупівлю газу вже для нового сезону. Ще говорив про зарплати лікарів, кожен із яких за січень має отримати не менш як 20 тисяч гривень.

Коли до мікрофона вийшов міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, ведучий питав його про евакуацію з України родин дипломатів кількох країн. Урядовець зауважив: зі 129 дипломатичних представництв, що діють на території нашої країни, про такий крок заявили лише представники чотирьох. Та й їхнє рішення він вважає передчасним. Голова правління ВГО «Громадянська мережа "Опора"» Ольга Айвазовська допитувалася в міністра, що робити із власниками російських паспортів, яких на території України, за наведеними нею даними, 670 тисяч. Дмитро Кулеба сказав, що його відомство регулярно закликає партнерів запровадити через це додаткові санкції проти Росії.

Коли до етеру ввімкнули президента Польщі 1995–2005 років Александра Квасневського, той закликав до «об’єднання політичних еліт» України на тлі російських загроз. Відставний генерал армії США Бен Ходжес, долучившись до розмови згодом, сказав, що ймовірність наступу агресора висока, а дії США щодо підтримки України вважає «послідовними, як ніколи».

Міністр оборони уряду Гончарука Андрій Загороднюк, у свою чергу, питав у Дмитра Кулеби, що робити з Німеччиною, яка не горить бажанням надавати нашій країні військову допомогу. Урядовець говорив, що нині у стосунках двох держав настав «момент істини», але переконувати німців інакше, аніж шляхом перемовин, влада не планує.

Заспокоювати глядачів намагався і міністр оборони Олексій Резников. На його погляд, очікувати нападу Росії в останній день зимової Олімпіади в Китаї не варто. Заперечив урядовець і припущення ветерана й військового експерта Тараса Чмута про можливий ракетний удар агресора. Головний редактор «РБК-Україна» Сергій Щербина допитувався в міністра, чи веде Україна перемовини щодо постачання протиракетних комплексів. Резников казав, що діалог ведеться щодо всіх видів озброєння, необхідних армії.

Тенденцію згадувати хороше підтримав і заступник Єрмака Ростислав Шурма. Він говорив про ситуацію в енергетиці (близькій йому як колишньому менеджеру підприємства Ріната Ахметова) — мовляв, «апокаліптичні прогнози» не збулися, вугілля та газу для проходження опалювального сезону достатньо. Наступного сезону, анонсував Шурма, у сховищах України буде вже 20 мільярдів кубометрів блакитного палива.

26 січня, «Український формат», UkrLive

Гостем сольного блоку був нардеп Нестор Шуфрич («Опозиційна платформа — За життя»), до якого на ввімкненні долучався Юрій Камельчук («Слуга народу»). У гуртовому блоці були парламентарі Тетяна Плачкова («ОПЗЖ»), Георгій Мазурашу («Слуга народу»), нардеп восьмого скликання Олександр Бригинець (БПП), політичні коментатори Олександр Лазарєв, Андрій Теліженко, Юрій Дудкін, Денис Ярославський, Андрій Гнатуш. Разом — десять гостей (дев’ять чоловіків та одна жінка).

Формат «Українського формату» зазнав змін: програма стартувала з гуртового блоку, тоді як «сольний» зсунули у другу частину. Зміст і риторика лишились незмінними.

Спершу у студії показали пряму мову українських високопосадовців, присмачену кадрами військової техніки (напевно, щоби страшніше було). Політкоментатор Юрій Дудкін бідкався, що «центр выяснения отношений США и России будет здесь». Нагадує заяви полтавського міського голови Олександра Мамая, за які той опинився у базі «Миротворця». Та у студії токшоу в Дудкіна були союзники. Зокрема, скандальний дипломат Андрій Теліженко, який бідкався, що Україна для Джозефа Байдена — «буферна зона» і «нас зливають».

Замість заперечувати гасла опонентів, представник «Слуги народу», свідомо чи ні, зіграв критикам на руку. Сказавши, що Зеленський, взагалі-то, не йшов на вибори з тезою вступу до НАТО. Але зараз, раз уже такий курс закріплений у Конституції, президент його підтримує. Незграбним коментарем нардепа миттєво скористався соратник Порошенка Бригинець: зауважив, що це — доказ прихильності Зеленського не до НАТО, а до Росії. Вочевидь, провладним спікерам треба ретельніше узгоджувати тези, а надто — в разі виступів «у тилу ворога».

Політичний коментатор, колишній кандидат у мери Харкова Денис Ярославський казав: щодо вступу до НАТО потрібен референдум. Далі вже перейшли до Мінських угод. Ведуча Діана Панченко нагадала, що підписали їх за каденції Порошенка. Соратник п’ятого президента Олександр Бригинець відбивався тим, що за часів Порошенка у світі закликали їх виконувати. Політкоментатор Дудкін натомість говорив, що в угодах «нет слова Россия» і що зриває їх виконання, звісно ж, Київ.

 

Росія не виконує Мінські? Вперше чую!

Ще у студії показали відео з мітингу ФОПів, що відбувся під будівлею парламенту 25 січня. Гості та ведуча тим часом обговорювали рейтинги чинної влади. Найбільш красномовним був соратник Порошенка Бригинець. Казав, що рейтинг Зеленського може зростати лише на тлі загроз типу російської, та й то ненадовго. Ще гість «вангував», що вже навесні «Слуга народу» буде четвертою за симпатіями виборців, а Володимир Зеленський і взагалі не вийде до другого туру президентських виборів.

Діана Панченко бідкалася, що влада, мовляв, звинувачує канали Перший незалежний і UkrLive у нагнітанні. Тоді як ведуча щодня намагається відшукувати в новинах позитив. Та, звісно ж, його не бачить. Медійниці варто згадати, що звинувачують їх не просто в «нагнітанні ситуації», а в поширенні тез російської пропаганди. І звинувачують небезпідставно.

Після блоку «зрад» в енергетиці й обороні в «Українському форматі» розпочався «сольний», куди нині запросили депутата від «ОПЗЖ», власника Першого незалежного і UkrLive Нестора Шуфрича. Той, як і його колега Тетяна Плачкова перед цим, говорив про важливість перемовин із Росією в досягненні миру.

Цієї ж теми стосувався і брифінг радників «нормандської четвірки», який саме розпочався. Показово, що виступ перед журналістами представника Росії Дмитра Козака у студії транслювали повністю, тоді як виступ Андрія Єрмака вимкнули, коли той завершив вступну промову і перейшов до запитань преси. Шуфрич від зустрічі радників очікує, що «напряжение снизится».

Про ситуацію на сході ведуча говорила і зі «слугою народу» Юрієм Камельчуком, який долучився ввімкненням. Зокрема, «витискала» з гостя інформацію про можливе надання окупованим частинам Донеччини та Луганщини особливого статусу, якого так хоче Росія. Камельчук чітко не відповів, та вів до того, що у війні проти Росії Україна «і так багато втратила», щоб іти на додаткові поступки.

Під кінець етеру Діана Панченко бідкалася роботодавцю, що на розвиток державного телеканалу «Дом», мовляв, виділили багато мільйонів, а на канали типу UkrLive тільки тиснуть. Усміхнений Шуфрич підлеглу втішив: оголосив, що веде переговори про «придбання нової ліцензії» (очевидно, телеканалу з ліцензією, адже самі по собі ліцензії в Україні не продають, їх видає Національна рада з питань телебачення і радіомовлення). Що ж, Шуфрич не вперше каже, що збирається купувати канали далі й далі, але й РНБО, здається, достатньо вперта й наполеглива.

28 січня, «Моя Україна», Прямий

Участь взяли народні депутати Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»), Роман Костенко («Голос»), Дмитро Разумков (позафракційний), нардепи попередніх скликань Ігор Лапін («Народний фронт»), Дмитро Лінько (Радикальна партія Ляшка), Ігор Мірошниченко («Свобода»), політкоментатор Тарас Чорновіл, адвокат Порошенка Ігор Головань, колишній єврокомісар Штефан Фюле, економіст Андерс Аслунд, політтехнолог Дмитро Раімов. Разом 11 гостей-чоловіків.

Повна відсутність представників влади давала ведучому і гостям можливість займатися улюбленою справою: нищівно критикувати Володимира Зеленського та представників його політичної команди. Матвій Ганапольський традиційно чергував різкі випади у бік влади із улесливими згадками п’ятого президента України Петра Порошенка.

Почалося з критики: згадали, як правоохоронці заскочили на хабарі «слугу народу» Сергія Кузьміних. Ведучий при цьому не згадував, що нардеп є братом легендарного «кіборга» Олега Кузьміних, який захищав Донецький аеропорт. «Його будуть відмазувати», — посміхався Матвій Ганапольський. До того ж, лідер фракції «Слуги народу» Давид Арахамія порівняв справу однопартійця із підозрою недоторканому у стінах Прямого каналу Порошенку. 

Власне, до справи Порошенка тут таки і перейшли. Як і годиться «Вільним медіа», у тематичному відео навели коментарі адвоката нардепа Іллі Новикова, самого Порошенка, а також його однопартійців В’ятровича та Княжицького. Баланс думок? Не чекайте такого на Прямому.

До студії «Моєї України» прийшов інший захисник Петра Порошенка — Ігор Головань. Він казав, що на підзахисного чиниться політичний тиск, а правоохоронці самі «зірвали засідання суду». А ще посилався на інтерв’ю іншого фігуранта справи — Сергія Кузяри, який стверджує, що його схиляли до надання неправдивих свідчень проти Порошенка.

Нардеп від «Голосу» Роман Костенко питав у Голованя, чи планується очна ставка лідера «ЄС» та голови політради «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, як про це заявляли у ДБР. Адвокат сказав, що підстав для цього немає, та й сам Порошенко не хоче.

Долучили до етеру і ексспікера Верховної Ради, нині позафракційного нардепа Дмитра Разумкова. Йому дозволили поскаржитися на свавілля влади через обшуки в нардепа Олега Воронька, який входить до міжфракційного об’єднання «Розумна політика», Разумковим очолюваного. Гість долучився до хору критиків влади, бідкаючись, що опоненти «йдуть шляхом диктатури» та переслідують незгодних. Як, наприклад, Петра Порошенка.

Присутній у студії екснардеп Лапін хотів було критикувати Разумкова за те, що той прийшов до влади у команді Зеленського, а тепер, мовляв, міг би й мандат здати. Колишній спікер відбивався фразами, що своїх ідеалів не зрадив. Ба більше: на захист Дмитра Разумкова кинувся Матвій Ганапольський, дякуючи гостю за відкритість до медіа, яка дозволяє більше знати, що той думає про поточну ситуацію. Поки Разумков був у команді Зеленського, його відкритість Ганапольського цікавила мало. Далі більше: ведучий зізнався, що Дмитро Разумков для нього — «друга людина після Порошенка». Бо пішов, мовляв, із вигідної посади, не побоявшись владу критикувати.

Та це було лише вкраплення до головної теми випуску — «переслідування Порошенка». Матвій Ганапольський бідкався, що лідер «ЄС» не вперше пропонує Зеленському допомогу, та той вдає, що цілком самодостатній.

Та ти врешті послухаєш Порошенка?!

Критичні до влади гості тут же підхопили посил. Ігор Мірошниченко казав, що президент хоче узурпувати владу, а Тарас Чорновіл лякав Майданом, якщо Зеленський спробує скасувати чи перенести парламентські вибори. Соратник Порошенка по фракції Олексій Гончаренко закликав опозицію об’єднуватися, щоби протистояти «тиску».

Та найбільше догодити «непричетному» до редакційної політики телеканалу Петрові Порошенку намагався саме Ганапольський. Подекуди це призводило до курйозів. Як у випадку, коли до етеру ввімкнули колишнього єврокомісара Штефана Фюле. Ведучий тут же кинувся дякувати політику за те, що той «приїжджав на підтримку Порошенка». Гість заперечив: в Україну, мовляв, прибув у справах. А на суд пішов, бо стоїть за верховенство права. До Тимошенко, переслідувану Януковичем, згадував політик, свого часу теж їздив.

Та Ганапольський не здавався. Питав Штефана Фюле, наскільки активно в рідній для гостя Чехії обговорюють справу Порошенка. Політик казав, що тут «не говорять про приватні кейси». Ведучий допитувався, чи корисні візити Петра Порошенка за кордон (яких лідера «ЄС» позбавили, забравши закордонний паспорт). Фюле відповів, що будь-які міжнародні візити корисні, якщо політики при цьому не говорять про особисте.

Далі ведучий та гості знову критикували Володимира Зеленського. Згадували його пресконференцію для іноземних журналістів, навівши кілька цитат глави держави звідти. Наприклад, про помилковість евакуації працівників деяких посольств. А потім сталося неочікуване: після низки критичних випадів у бік президента від інших гостей політтехнолог Дмитро Раїмов зненацька став на захист його слів. Мовляв, Зеленський говорив виважено і правильно, щоб не нагнітати паніку в суспільстві, яке й без того налякане.

Перебивши гостя, Ганапольський запитав: «Ты сейчас тролишь? […] А то я подумал, что ты сошел с ума». Отже, на погляд телевізійника, той, хто не належить до влади, але визнає правильність бодай якихось її дій, — несповна розуму? Заперечували Раїмову й більшість гостей. 

Прийшов на Прямий захищати Зеленського? Схаменися, доки не пізно!

Матвій Ганапольський тим часом дорікав владі за критику дій Німеччини, яка не поспішає надавати Україні військову допомогу. Мовляв, ми «бідні-нещасні, але з претензією». А ще допитувався у Дмитра Раїмова, чи не бачить той легковажності президента на тлі російської загрози. Політтехнолог стояв на своєму: мовляв, «не надо падать до выстрела».

28 січня, «П’ятниця. Вечір», «Наш»

В етері були колишній спікер нинішнього парламенту Дмитро Разумков (сольно), народні депутати Сергій Власенко («Батьківщина»), Наталя Королевська, Олександр Качний («ОПЗЖ»), Георгій Мазурашу («Слуга народу»), Роман Соха (міжфракційне об’єднання «Розумна політика»), Сергій Рудик (депутатська група «За майбутнє»), нардеп попередніх скликань Кирило Куликов, політичні коментатори Юрій Атаманюк, Олена Дяченко, Андрій Бузаров, колишній міністр економіки часів Зеленського, радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов, міністр соцполітики уряду Гройсмана Андрій Рева. Разом 13 гостей (11 чоловіків та дві жінки).

Цього разу обійшлися без пародій на Зеленського, як минулого випуску. Ведучий Макс Назаров розпочав із того, що «долар уже по 29, а Володимир Зеленський закликає не панікувати» (цікаво, що було би з курсом, якби президент підігрівав панічні настрої?). Інша ведуча Лана Шевчук сказала, що у токшоу всім гостям «двері відкриті». Та на сольний блок відкриті, вочевидь, не всім. Бо його гостем не вперше став уже позафракційний нардеп Дмитро Разумков, який свого часу був спікером парламенту. Коментуючи обшуки у соратника Воронька, гість риторично питався: «це 37-й чи 2022-й?». (Між іншим, у 1937 року людей не лише обшукували, а й розстрілювали мільйонами — то, можливо, таке порівняння не дуже доречне?) Згадалися слова віцепрем’єра часів Гройсмана Павла Розенка, який півроку тому винуватив владу у «неосталінізмі». 

Коли ж ведучі питали Разумкова, чи може у Зеленського бути особиста образа на нього, гість сказав, що йому «байдуже». Ще скаржився, що за членами об’єднання «Розумна політика», мовляв, їздять машини з номерами прикриття. Запитували у Разумкова і про спільне фото з «колишніми» під час проведення «Національного круглого столу». Мовляв, чи значить це, що Разумков приєднався до команди, яка планує взяти реванш на наступних виборах? Той від прямої відповіді пішов, наголосивши, що на форумі обговорювали загрози для України. 

Було і про кроки до миру. Ведучий Антон Довлатов, зокрема, питав, чи можливі перемовини з представниками донецьких бойовиків. Гість казав, що ватажки терористичних «республік» самостійних рішень не приймають. Ще згадував, що альтернативи Мінським угодам немає (суголосна із владою позиція). Також казав, що законопроєкти, які би уможливлювали автономію окупованої частини Донеччини і Луганщини, у Верховній Раді не розглядалися. 

Ведучі не забували про проросійські наративи, тому Антон Довлатов допитувався, чи готова українська влада принаймні «не нав’язувати» мешканцям окупованих територій декомунізацію та мовні квоти. Разумков відповів, що економічні питання — перш за все. А от вибори на тих територіях до повернення Україною контролю над кордоном, певен Разумков, провести неможливо (ця теза трохи понервувала проросійських ведучих проєкту). 

У гуртовому проєкті теж не було нічого нового. Представниця «ОПЗЖ» Наталя Королевська казала, що заради миру не гріх говорити і з терористами. Пізніше її однопартієць Олександр Качний говорив, що «россиянам не нужна война» (справді, це вони просто так перебазували під український кордон більше 100 тисячі військових). А от Сергій Власенко з «Батьківщини» ганив Петра Порошенка за поганий «спадок» у вигляді Мінських угод. На захист лідера «ЄС» кинувся представник партії Сергій Таран: казав, що ті домовленості можна трактувати по-різному, а Порошенко, мовляв, завжди тлумачив угоди з проукраїнської позиції. «Слуга народу» Георгій Мазурашу дорікав західним партнерам у «нещирості» в бажанні допомогти Україні. 

Згадували і про мітинги ФОПів під Верховною Радою. Політичний коментатор Юрій Атаманюк говорив, що двох учасників протесту «не могут найти» (поліція таку інформацію заперечує). Ще чубилися довкола газового питання. Тут найактивніше зійшлися міністр соцполітики часів Гройсмана Рева та нардеп від «ОПЗЖ» Качний.

  Короткий огляд середньостатистичного випуску «П’ятниця. Вечір»

Олександр Качний, галасуючи на попередників, сказав: «Зеленского выбирали, чтобы вы сели […] Ставьте ему бутылку за то, что до сих пор здесь сидите». 

Завершували випуск сюжетом про пенсіонерку, яка не може оплатити навіть комунальні послуги. Аналогічний сюжет показували і минулого випуску. Ведуча Ангеліна Пичик «експертно» дорікнула «слузі народу» Мазурашу словами «ви нічого не зробили». Той просив не маніпулювати та казав, що пенсії в Україні низькі впродовж усього періоду незалежності. 

28 січня, «Свобода слова Савіка Шустера», «Україна»

Участь у програмі брали народні депутати Наталя Королевська («ОПЗЖ»), Сергій Рахманін («Голос»), очільник Києва Віталій Кличко, міністр закордонних справ часів Порошенка Павло Клімкін, генерал Сергій Кривонос, міністр оборони уряду Гончарука Андрій Загороднюк, заступник голови Служби безпеки України часів Порошенка Віктор Кононенко, шоумен та політик Сергій Притула, екснацгвардійка Олена Липовенко, резервістка 112-ої окремої бригади територіальної оборони Ірина Щиголь, голова «Української жіночої варти» Олена Білецька, колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов, ексдепутат Держдуми Росії Дмитро Гудков, колишній російський журналіст Євгеній Кисельов. Разом 14 гостей (10 чоловіків та четверо жінок).

Уже традиційно на етер до Шустера не прийшли представники влади. Нині, за словами ведучого, запрошення не прийняли міністри оборони Олексій Резников та реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук, а також командувач Сил територіальної оборони Юрій Галушкін. «Офис президента ведет себя очень инфантильно», — дорікав Савік Шустер.  

Темою першого блоку стала трагедія у Дніпрі, де двадцятирічний нацгвардієць розстріляв п’ятьох людей та стільки ж поранив. До мікрофону вийшла Олена Липовенко, яка свого часу служила у тій самій частині 3021, де й затриманий стрілець. Гостя розповіла, що у частині неодноразово траплялися катування і цькування, солдатам не давали лікуватися та ставилися до них негідно. 

Після тривалого виступу Олени Липовенко перейшли до обговорення військових загроз. Євгеній Кисельов згадував життєвий шлях Путіна, колишній депутат Держдуми Дмитро Гудков казав, що «більшість росіян — проти війни», не підкріплюючи думку жодною соціологією. Ще переконував, що рейтинг російського президента у разі нападу на Україну піде вниз (і це теж доволі сумнівне твердження). Шоумен та політик Сергій Притула нагадував, що вторгнення окупантів на нашу територію вже відбулося вісім років тому.

Майстер геополітичних прогнозів (які рідко здійснюються), колишній радник Путіна Андрій Ілларіонов сказав: «нужно готовить страну к полномасштабной агрессии», але при цьому «сохранять трезвую голову». 

Від справ загальноукраїнських перейшли до столичних: про готовність давати ворогу відсіч говорив очільник Києва Віталій Кличко. Зокрема він сказав: якщо почнеться військове загострення, піде воювати (хтось із присутніх міг би й заперечити, що керувати столицею під час війни — не менш відповідальна й важлива робота, ніж стріляти у ворога, але піаритись меру Києва ніхто не заважав). Савік Шустер згадував, що «у центральной власти есть недоверие к местной», з ним погоджувався перший заступник голови СБУ часів Порошенка Віктор Кононенко.

Тільки Притула не загострював увагу на діях центральної влади, натомість допитуючись у ведучого, чому «на кожен ефір запрошують п’яту колону?» (натякаючи на присутню у студії Наталю Королевську). Савік Шустер відбивався тим, що на проєкт кличуть представників різних політсил, а представниця «ОПЗЖ» говорила опоненту, що «за нас проголосовало два мільйони людей». Згадували у студії і Мінські угоди. За словами ведучого, він має відчуття, що ці домовленості — «вчерашний день». 

Токшоу, що не потрапили в огляд:

25 січня, «Пульс», UkrLive

У програмі брали участь народний депутат Олександр Качний («Опозиційна платформа – За життя»), колишні нардепи Олена Бондаренко, Олександр Черненко, міністр охорони здоров'я уряду Яценюка Олег Мусій, генпрокурор різних часів Святослав Піскун, політичні коментатори Сергій Рідний, Олександр Антонюк, Володимир Кацман, Дмитро Корнійчук, Андрій Павловський, Олексій Буряченко, Ігор Гарбарук, Олександра Решмеділова. Разом 13 гостей (11 чоловіків та двоє жінок).

26 січня, «Токшоу №1», «Україна 24»

Участь у проєкті взяли прем’єрміністр 2014-2016 років Арсеній Яценюк (соло), журналістка Мирослава Гонгадзе, народні депутати Вікторія Сюмар («Європейська солідарність»), Роман Костенко, Ярослав Железняк («Голос»), Олексій Кучеренко ( «Батьківщина»), Олександр Качний («ОПЗЖ»), Георгій Мазурашу («Слуга народу»), Артем Дмитрук, Вікторія Гриб (позафракційні), лідер партії «Національний корпус» Андрій Білецький, міністр закордонних справ часів Порошенка Павло Клімкін, міністр інфраструктури тих часів Володимир Омелян, ексрадник очільника МВС Авакова Зорян Шкіряк, міністр транспорту та зв’язку часів Ющенка Євгеній Червоненко, російський опозиціонер Дмитро Гудков, економіст Андерс Аслунд. Разом 17 гостей (14 чоловіків та троє жінок).

Виготовлення цього моніторингового звіту стало можливим завдяки фінансовій підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що була надана через проект «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Ця програма зміцнює українські медіа та розширює доступ до якісної інформації. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Детектор медіа» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Скріншот відео: Україна 24/YouTube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6376
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду