Шуфрич купив канал UkrLive у Владислава Багінського за чотири мільйони гривень

Шуфрич купив канал UkrLive у Владислава Багінського за чотири мільйони гривень

4 Листопада 2021
4732
4 Листопада 2021
10:27

Шуфрич купив канал UkrLive у Владислава Багінського за чотири мільйони гривень

4732
Нестор Шуфрич: Я купив канал за свої особисті кошти.
Шуфрич купив канал UkrLive у Владислава Багінського за чотири мільйони гривень
Шуфрич купив канал UkrLive у Владислава Багінського за чотири мільйони гривень

Нардеп «ОПЗЖ» та голова Комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що купив канал UkrLive за чотири мільйони гривень. Раніше мовник належав Владиславу Багінському, якого джерела ДМ на медіаринку називають «людиною Єгора Бенкендорфа».

За словами Шуфрича, спочатку в нього були плани «реанімувати» Перший незалежний, яким однак завадила позиція СБУ.

«Я сподівався, що вони (СБУ. – ДМ) відкличуть свого листа, за яким після пів години ефіру був заблокований Перший незалежний. Але вони не реагували. Ви знаєте, що після ухвалення закону про олігархів ціни на компанії, які мають ліцензії на мовлення, різко впали. Тому я купив Ukrlive у Багінського за чотири мільйони гривень своїх особистих коштів… Я його знаю двадцять років. А до того разом із журналістами я став співзасновником ТОВ "Медіахолдинг Новини", який і буде виробляти продукт для каналу UkrLive», – каже Шуфрич.

Зараз на каналі працює мінімальна необхідна кількість працівників, щоб розмістити і транслювати продукт. Основна робота буде проходити в межах «Медіахолдингу Новини», який Шуфрич створив на початку 2021 року разом із колишніми працівниками каналів Козака-Медведчука. 

«Я погодив максимальний річний дефіцит, який буду покривати зі своїх особистих коштів. Суму називати я не буду. Це гроші, які я буду їм давати, якщо їм не вистачатиме заробітків від реклами», – каже Шуфрич.

Нардеп додав, що скоріш за все UkrLive буде окремим мовником, який співпрацюватиме з Першим незалежним як з продакшном. Планується, що Ukrlive залучатиме окремий продукт колективу «Медіахолдингу Новини» та окремих журналістів.

Також Шуфрич підписав редакційну угоду про невтручання з колективом «Медіахолдингу Новини»: «Я хочу, щоб UkrLive в кооперації з Першим незалежним став найбільш незалежним від власників телеканалом».

Додамо, що зараз мовник транслює ефір Першого незалежного під логотипом UkrLive. Бачити його можуть користувачі супутникового телебачення, абоненти провайдерів «Ланет», Volia та «Тріолан» та інших. Таким чином, до кабельних мереж та супутникового телебачення вперше після блокування 26 лютого 2021 року повернувся ефір каналу, який традиційно пов’язують із Віктором Медведчуком.

Фото: пресслужба ОПЗЖ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4732
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду