Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня 2023 року

18 Грудня 2023
259

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
259
Ситуація з пенсіями та річниця створення ПЦУ.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» в національному етері цієї доби не було.

У нічному блоці марафону працювала команда «1+1». Показали новий випуск програми «Нічна варта», гостем якого був експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун. Він сказав, що здійснити хакерську атаку можна на будь-кого, все залежить від терміну підготовки. Також Корсун розповів, що у випадку атаки на «Київстар» усе було спрямовано на найбільші збитки. І гість здивований, що відновити інфраструктуру вдалось усього за півтори доби.

Про річницю заснування Православної церкви України у блоці Суспільного говорили з ректором «Відкритого православного університету» Георгієм Коваленком. Говорили, зокрема, про перехід церкви на новий календар: із восьми тисяч парафій близько 120 захотіли лишитись на старому календарі. Коваленко сказав, що подібного хотіла й Києво-Печерська лавра, проте там на церковне керівництво вплинули парафіяни.

Забезпечення українців пенсіями коментував народний депутат Михайло Цимбалюк («Батьківщина»). Його співрозмовницею мала стати народна депутатка Леся Забуранна («Слуга народу»), проте ведучі повідомили, що вона не змогла долучитись до етеру. Цимбалюк сказав, що навіть, якщо затримається допомога США, кошти на виплати пенсій все одно будуть.

У блоці «Інтера» про постачання західного озброєння та поведінку росіян говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим («Слуга народу»). Він розповів, що росіяни підлаштовують свою економіку до війни й починають активніше працювати з дронами та системами радіоелектронної боротьби. Також Чернєв сказав, що росіяни наразі активно виготовляють танки й дістають стару радянську техніку.


Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, у гостьовій студії «Ми — Україна», розповідав про вплив канцлера Німеччини Олафа Шольца на рішення прем'єра Угорщини Віктора Орбана щодо голосування, яке стосувалось України. А керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при президентові України В’ячеслав Негода розповідав про результати чергового засідання Конгресу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
259
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду