Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня 2023 року

17 Грудня 2023
284

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
284
Юлія Тимошенко і бюджетні гроші та відкриття Реєстру декларацій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ в національному етері цієї доби не було.

У блоці «Ради» відкриття реєстру декларацій коментував голова Ради громадського контролю при Бюро економічної безпеки Тарас Котов. Він розповів, що декларування необхідно було відновити на вимогу європейських партнерів. Про атаку на «Київстар» та її вплив на банківську систему говорили із заступником голови ради НБУ Василем Фурманом.

У гостьові студії телеканалу «Ми — Україна» про візит Володимира Зеленського до США говорили з політичним оглядачем Богданом Ференсом. Він сказав, що внутрішньополітична ситуація у Штатах дуже впливає на зовнішньополітичну ситуацію.

Народна депутатка України Юлія Тимошенко («Батьківщина») розповідала про бюджет на 2024 рік. Вона говорила про важливість закриття дефіциту бюджету. Та вважала, що міжнародні партнери не відійдуть від своїх зобов’язань та допоможуть Україні. А нардеп Олексій Леонов («Слуга народу») розмірковував про боротьбу з контрабандою.

Павло Клімкін, колишній міністр закордонних справ України, у блоці Суспільного коментував ймовірний початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Він сказав, що в лідерів ЄС є важелі тиску на Віктора Орбана. За словами Клімкіна, прем’єр-міністр Угорщини поступово починає відмовлятись від своїх позицій і наразі намагається затягнути процес української євроінтеграції, оскільки на нього тиснуть з Москви. Також Клімкін сказав, що Орбан хоче побачити позицію Республіканської партії США. Гість вважав, що наразі важливо говорити не з Орбаном, а з європейськими лідерами, які можуть на нього натиснути.


Про витрачання та зберігання грошей говорили з міністром фінансів України Сергієм Марченком. Він порадив купувати українське, зменшити споживання імпортних товарів та тримати гроші в облігаціях, або ж мати депозити в банках.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
284
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду