Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня 2023 року

31 Липня 2023
635

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
635
Російська пропаганда та будівництво музею Голодомору.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», ICTV/СТБ, Суспільне.

Блоків «1+1», «Інтера» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» про плани Саудівської Аравії провести мирні переговори щодо України говорили зі співзасновником аналітичного центру «Об’єднана Україна» Антоном Кучухідзе. Він розповідав, що Саудівська Аравія має власні політичні інтереси, і нагадав, що ця країна вже допомагала Україні з поверненням полонених.

Із журналістом та автором проєкту «Український кінофронт: кіно, яке не подивляться орки» Ігорем Жуковим говорили про відсутність у Росії офіційного доступу до світового кінематографа. За його словами, у країні все одно лишаються компанії, які презентують новинки російським глядачам. Проте  кіностудії Росії прогнозують, що обсяг ринку знизиться на 50%.

Міністр кабінету міністрів Олег Немчінов коментував дискваліфікацію фехтувальниці Ольги Харлан після провокації зі сторони російської спортсменки. Також із ним говорили про перехід українських церков на новий календар.

Із співзасновником StopFake Русланом Дейниченком обговорювали російські фейки. Зокрема, він сказав, що російська пропаганда виправдовує удари по території України тим, що це начебто дії у відповідь. За словами Дейниченка, російські пропагандисти та російська влада підхоплюють фейки один за одним, тим самим створюючи бульбашку. Це працює для російського населення, у якого начебто відсутня альтернатива. Проте у випадку з українською чи західною аудиторією результативність нижча, хоча іноді пропагандисти все ж досягають успіху.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про будівництво музею Голодомору говорили з його очільницею Лесею Гасиджак. Вона сказала, що фінансування повинно було надійти не на рахунки музею, а окремому державному підприємству.

У блоці Суспільного про Конгрес місцевих та регіональних влад говорили з міським головою Львова Андрієм Садовим, міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук та міським головою Івано-Франківська Русланом Марцинківим.

Про виділення коштів на музей Голодомору дебатували народні депутати Микита Потураєв («Слуга народу»), Володимир В’ятрович («Європейська Солідарність») та Ірина Констанкевич («Партія «За майбутнє»). Пізніше до обговорення теми також долучився історик Олександр Алфьоров.


Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда «1+1».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
635
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду