Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2023 року

1 Серпня 2023
423

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
423
Ракетний удар по Кривому Рогу та монумент «Батьківщина — Мати».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Ми — Україна», Суспільного та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Команда телеканалу «Рада» цієї доби працювала у двох етерних слотах, із 12 години ночі до 12 години дня. Протягом перших шести годин транслювали запис пленарного засідання Верховної Ради України. Гостьова студія почала працювати вже у другому блоці.

З політичним коментатором Георгієм Біркадзе говорили про удар безпілотників по Москві. Гість розмірковував про цинічність російської влади, продовження бойових дій, а також нагадав, скільки будинків було знищено російськими військами в Україні. Крім того, Біркадзе прокоментував позицію Саудівської Аравії щодо війни і сказав, що вона шукатиме точки перетину для проведення перемовин, які влаштують усіх. За словами політичного коментатора, якщо вдасться домовитися з африканськими країнами та Китаєм, Росія залишиться фактично наодинці.

Ракетний удар по Кривому Рогу у блоці «Ради» коментував зокрема народний депутат Павло Бакунець («Довіра»). Він сказав, що росіяни нищать життя українців, а також, що йому прикро й він молитовно приєднується до співчуття постраждалим. Також про наслідки удару по Кривому Рогу говорили з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком, речником ДСНС Олександром Хорунжим та очільником Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергієм Лисаком.

З головою «Українського інституту національної пам'яті» Антоном Дробовичем у гостьовій студії «1+1» говорили про переосмислення радянського минулого та заміну радянського герба на монументі «Батьківщина — Мати». Він сказав, що тоталітарний радянський режим убив щонайменше 10 мільйонів людей, тому не може возвеличуватися.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про ситуацію у Кривому Розі говорили з начальником Криворізької районної військової адміністрації Євгеном Ситниченком


Ввечері в етері марафону показали інтерв’ю з очільником Національного банку України Андрієм Пишним. Говорили про українську економіку, інфляцію та відбудову.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
423
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду