detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
06.08.2023 11:20
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 серпня 2023 року
Необхідна авіація та ситуація в регіонах.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків ICTV/СТБ та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У блоці каналу «Рада» говорили з енергетичним радником віцепрем'єр-міністра з питань євроінтеграції України Олексієм Рябчиним. Мова йшла про підготовку України до зими, яка може бути ускладненою атаками на інфраструктурні об’єкти. Він зауважив, що в наших військовослужбовців вже більше досвіду для відбиття атак на важливі об’єкти, а також нагадав, що міжнародна спільнота допомогла України відновити пошкоджене. 

У студії каналу «Рада» показали шматок виступу Михайла Подоляка, радника керівника Офісу президента України, за минулу добу.

Ефір продовжив колектив каналу «Ми — Україна». На онлайн зв’язку зі студією був Сергій Грабський, військовий оглядач. Спікер також говорив про потребу української армії в сильній авіації. 

На території Криму зараз незаконно перебувають від 600 тисяч до мільйона людей, як громадян Росії, так й інших держав. Про це під час включення говорив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.  Він сказав, що після деокупації цих людей треба бути просто вигнати з Криму й українська влада нібито підтримує таку позицію.

Ігор Терехов, міський голова Харкова, розповідав про затриманих СБУ коригувальників.

У студію каналу «Ми — Україна» прийшов політолог Володимир Фесенко. Він вважав, що діалог із представниками «Глобального Півдня» важливий для України, зокрема, нам потрібна підтримка Саудівської Аравії. А ці країни цікавить стабілізація продовольчої безпеки, тобто підписання зернової угоди. 

У блоці Суспільного говорили про зниження народжуваності в Україні. На прямому зв’язку зі студією була Світлана Аксьонова, науковиця інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи. Вона сказала, що спад народжуваності у 2022 році відповідає тенденції, яка почалася у 2013 році. Серед причин експертка називає не лише війну Росії проти Україну, а й загалом соціально-економічні чинники. 


У блоці «Інтера» обговорювали зернову угоду, із якої, нагадаємо, Росії вийшла. Андрій Риженко, капітан 1 рангу запасу, експерт Центру оборонних стратегій, сказав, що входження кількох суден із продукцією з Ізмаїла до порту Дунаю є надзвичайно важливим, але це не прорив блокади, як його назвали іноземні медіа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY