Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня 2023 року

30 Липня 2023
684

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
684
Боротьба з радянськими пам’ятниками та дискваліфікація Ольги Харлан.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

З політичним коментатором Валентином Гладких у блоці «Ради» говорили про покарання народних депутатів, які виїжджають за кордон користуючись службовим становищем. Він сказав, що чим більше порушників ловитимуть, тим менше буде охочих порушити.

Про боротьбу з корупцією також розмірковував політичний оглядач Володимир Фесенко, за його словами, це вимога євроінтеграції. Також Фесенко розповів, що наразі люди підтримують створення партій військових. Проте, на думку гостя, партії не можуть складатися лише з військових і не всі військові захочуть іти в політику.

У блоці «Ми — Україна» про Володимира Путіна та російські еліти говорили з політичним оглядачем Ігорем Петренком. Його протитрували як експерта аналітичного центру «Об’єднана Україна», але не вказали, що він кінцевий бенефіціарний власник телеканалу «Ми — Україна».

Реформу державної служби обговорювали з народним депутатом Віталієм Безгіним («Слуга народу»). За його словами, чиновники у районних центрах отримують дуже малу зарплату, сумлінно виконують свою роботу, проте про них ніхто нічого не знає. Зараз, як стверджує Безгін, системі планують додати прозорості. 

Демонтаж радянських пам’ятників у гостьовій студії Суспільного обговорювали з міським головою Хмельницького Олександром Симчишиним та міським головою Миколаєва  Олександром Сенкевичем. Обидва представники міської влади розповідали про боротьбу з радянськими пам’ятниками за час свого перебування на посадах.

Дискваліфікацію Ольги Харлан коментував президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев. Він сказав, що Чемпіонат світу дає багато балів для кваліфікації на Олімпійські ігри. Також, за словами Ілляшева, робитиметься усе, аби зняти дискваліфікацію до командних змагань.


Відставку міністра культури та інформаційної політики обговорювали з народними депутатами Євгенією Кравчук («Слуга народу») та Миколою Княжицьким («Європейська Солідарність»). Кравчук говорила, що якщо зупинити фінансування культури, то разом із ним буде зупинено й фінансування Суспільного мовника. Княжицький сказав, що вважає політику підтримки культури абсолютно проваленою, тому для нього неважливо, хто конкретно стане наступником Ткаченка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
684
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду